Mai multe ştiri online:

Brandul FC Farul, cumpărat de Ciprian Marica. "Fără tensiuni, fără răutăți, fără interese ascunse"

Ştire online publicată Miercuri, 04 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Fostul fotbalist Ciprian Marica (32 de ani) a achiziționat, ieri, la licitație, marca, sigla și culorile FC Farul Constanța, grupare aflată în procedura de faliment din 2015, el declarând că toate cluburile mari ale României trebuie readuse la viață. 


„Cu ceva timp în urmă, discutam cu Mircea Lucescu la o cafea. La un moment dat, mă întreabă din senin: «Cum îți hrănești tu pasiunea, cum te dedici activității care să-ți aducă bucuria aia venită din pasiune?». Mi-am promis atunci că voi acorda mai mare atenție fotbalului. Nu mai pot juca, dar pot să ajut! Nu poți fi doar un observator când fotbalul care ți-a dat totul trece prin momente dificile. Trebuie să ajutăm cu toții fotbalul românesc. Fenomen care, în primul rând, are o mare problemă de identitate. Temelia lui a fost șubrezită când am lăsat să dispară echipele de tradiție. Primul pas: trebuie să readucem cluburile mari la viață, să readucem oamenilor bucuria trăită lângă echipa pentru care au cântat, au scandat, au plâns. Dacă marile cluburi, echipele cu tradiție vor redeveni puternice, fotbalul românesc va redeveni puternic. Eu am ales să ajut să readucem strălucirea unui club important în fotbalul românesc, Farul Constanța. Să repunem cărămida la temelie, să-i recuperăm certificatul de naștere, să-i redăm identitatea, să-i scoatem din nou la lumină istoria și performanțele la care au trudit generații de fotbaliști”, a spus Ciprian Marica, într-un mesaj postat pe contul său oficial de Facebook, consultat de Agerpres. 


Fostul atacant al naționalei susține că are nevoie de sprijin din partea tuturor constănțenilor pentru ca Farul să redevină ceea ce a fost. 


„Dar acesta este un prim pas, făcut cu bucurie, cu cele mai bune intenții și cu o mare deschidere. Mai departe, trebuie consens, trebuie sprijin, trebuie ca toți cei care pot să pună umărul, să construiască un proiect solid, demn de un etalon al fotbalului românesc. Care fotbal a fost avariat grav de dispute mici, de orgolii nepotrivite, de amestec al competențelor, de scandaluri inutile. Vreau să fie clar un lucru: am muncit mult pentru a-mi construi un nume, o carieră. Am stat departe de orice scandal și mereu voi face asta. Scandalurile au adus doar nenorociri în această țară, dacă vrem să ne dezvoltăm, trebuie să facem lucrurile corect. Atât. Nu să ne irosim în dispute inutile, contestări, pus bețe în roate. Eu pot să ofer priceperea mea, entuziasmul meu, dragostea imensă pentru fotbal. Fără tensiuni, fără răutăți, fără interese ascunse, pentru că nu mă caracterizează”, a menționat Marica. 


Constanța, a doua lui casă 


El a explicat că a ales să achiziționeze marca FC Farul pentru că orașul Constanța este a doua lui casă. 


„De ce Farul? Tocmai pentru că, în copilărie, în adolescență, așa am crescut, cu Farul un punct de referință în fotbalul românesc. Pentru că orașul Constanța a devenit a doua mea casă. Pentru că aici, pe stadionul Farul, am trăit momente extraordinare la echipa națională. Pentru că am iubit să joc aici, am trăit sentimente unice transmise de tribuna plină până la refuz la meciurile României. Pentru că fotbalul nostru are nevoie de un punct de echilibru în această zonă, iar orașul Constanța, județul Constanța, Dobrogea toată, au forța necesară să facă Farul să strălucească și merită să retrăiască momentele de magie pe care le-au trăit părinții, bunicii. Pentru că timpul trece și cresc copiii care nu au apucat să vadă cu ochii lor un meci al celor despre care le povesteau adulții. Timpul devine un dușman dacă nu acționăm. E momentul să fie redat fotbalului românesc un simbol și să fie luat drept model și de alte orașe mari”, a mai afirmat Marica. 


Conform caietului de sarcini, licitația de ieri a pornit de la 35.000 de euro, fără TVA, iar câștig de cauză a avut Lizeta Haralambie, avocat, personaj binecunoscut în Constanța. Brandul FC Farul a fost adjudecat pentru suma de 41.300 de euro, fără TVA. Lizeta Haralambie l-a reprezentat în această competiție pe Ciprian Marica. 


Așadar, lovitură maximă pentru SSC Farul, care rămâne doar cu satisfacția promovării în Liga a II-a și a plângerilor penale depuse, dar fără emblema Farului, fără antrenorul Petre Grigoraș și, foarte posibil, fără susținerea autorităților locale… Dar, asupra acestui subiect vom reveni!


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8758 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4060 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2791 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8464 secunde