Bosniacul Marin Vegar, ultimul transfer al verii la HC Dobrogea Sud

229
Bosniacul Marin Vegar, ultimul transfer al verii la HC Dobrogea Sud - bosniacul2-1625493965.jpg

Articole de la același autor

Conducerea clubului HC Dobrogea Sud a anunţat, luni, 5 iulie, numele celui de-al cincilea handbalist transferat la echipă în această vară. Este vorba despre Marin Vegar, un inter stânga bosniac în vârstă de 31 de ani, care a jucat ultima dată în campionatul Macedoniei de Nord, pentru Eurofarm Pelister.

Născut la data de 22 ianuarie 1990, Vegar se anunţă a fi „colosul” de pe linia de 9 metri a Constanţei: are 1,99 metri înălţime şi cântăreşte 105 kilograme. Jucătorul bosniac a semnat cu gruparea constănţeană un contract valabil pe un an şi va îmbrăca tricoul cu numărul 27.

„Salutare tuturor! Numele meu e Marin Vegar, vin din Bosnia şi sunt noul jucător al echipei constănţene. Sper ca acest an să fie plin de succese pentru noi toţi”, a declarat handbalistul bosniac.

„Marin Vegar a devenit de şapte ori vicecampion cu ultimele trei echipe la care a jucat, aşa că acum îşi propune să încheie sezonul pe prima treaptă a podiumului.

Este, de asemenea, component al naţionalei Bosniei, cu care a participat la Campionatul European din 2020, iar în trecut, a mai jucat două sezoane în campionatul României”, a declarat preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

„Acesta este ultimul nostru transfer al verii, sperăm să ne facă pe toţi mândri, să reuşim rezultate mari şi să ne bucurăm împreună de ele”, a mai anunţat conducătorul clubului de pe litoral.

HC Dobrogea Sud şi-a asigurat, săptămâna trecută, serviciile a altor patru jucători: românul Liviu Caba (21 de ani, inter stânga, de la Politehnica Timişoara), slovenul Leon Raso (25 ani, conducător de joc, de la Trimo Trebnje), sârbul Strahinja Stankovic (30 de ani, extremă dreapta, de la Vojvodina Novi Sad) şi croatul Marko Buvinic (29 de ani, inter dreapta, de la Nexe Nasice).

Handbaliştii de la HCDS se află încă în vacanţă, reunirea lotului fiind programată pe 19 iulie. Pe 1 august, jucătorii antrenaţi de Djordje Cirkovic şi George Buricea vor pleca în cantonament, care va fi urmat de câteva meciuri amicale. HC Dobrogea Sud se va bate pentru Supercupa României cu Dinamo București, pe 25 august, iar patru zile mai târziu, va debuta în noul sezon al Ligii Naţionale, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

XXX

În perioada 8-18 iulie, în Slovenia, se vor desfăşura întrecerile Campionatului European de handbal feminin-tineret. Naţionala României este repartizată în Grupa D, alături de Ungaria, Norvegia şi Cehia.

Jucătoarele antrenate de Horaţiu Paşca vor debuta la această competiţie în data de 8 iulie, contra Ungariei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1996 secunde