Bombă în sport! Rusia a fost exclusă din toate competițiile, pentru următorii patru ani

547
Bombă în sport! Rusia a fost exclusă din toate competițiile, pentru următorii patru ani - rusia75764700-1575891489.jpg

Articole recomandate

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a decis luni excluderea Rusiei din toate competițiile sportive, inclusiv Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice.


Rusia nu va participa astfel la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, de la Tokyo, dar nici la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, din 2022.

Scandalul a izbucnit la începutul acestui an, în luna ianuarie, când autoritățile ruse au pus la dispoziția WADA baza de date a laboratorului din Moscova, unde sportivii erau testați. Era o condiție pentru reintegrarea Rusiei în lumea sportivă după precedentul scandal de dopaj. Experții internaționali au constatat însă că din baza de date rusească au fost șterse mai multe teste pozitive.


În mod individual, sportivii ruși care totuși doresc să participe individual la competițiile sportive trebuie să facă dovada că nu au nicio legătură cu scandalurile de dopaj, însă participarea se va face sub steag olimpic sau neutru (depinde de comptiție) și fără să le fie intonat imnul Rusiei.


Decizia de luni în cazul Rusiei a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al WADA, reuniți la Lausanne.

Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) și PyeongChang (2018), din cauza acestui scandal de dopaj declanșat în urmă cu patru ani.


Decizia adoptată luni de AMA/WADA va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de către Agenția rusă antidoping sau Comitetul olimpic rus, precum și de orice Federația internațională vizată de această hotărâre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3032 secunde