BOMBĂ ÎN FOTBAL. SE CER CINCI ANI DE ÎNCHISOARE!

338
BOMBĂ ÎN FOTBAL. SE CER CINCI ANI DE ÎNCHISOARE! - skysportsxabialonsoliverpoolfoot-1521634302.jpg

Articole recomandate

Procuratura din Madrid a solicitat miercuri o pedeapsă de cinci ani de închisoare împotriva fostului internațional spaniol Xabi Alonso, acuzat de o fraudă în valoare de 2 milioane euro, în timpul exercițiilor fiscale din 2010, 2011 și 2012, informează agenția EFE.



Secția Delicte Economice a Procuraturii provinciei Madrid îl acuză pe Alonso de trei de trei delicte fiscale comise în cursul perioadei în care a evoluat la Real Madrid, conform unui comunicat al Ministerului Public spaniol, notează Agerpres.ro.

Procuratura cere aceeași pedeapsă pentru consilierul fiscal Ivan Zaluda și pentru administratorul unei societății care oferă servicii de consultanță și investiții, Ignasi Maestre.

Pentru fiecare dintre cei trei acuzați, procuratura solicită o amendă de 4 milioane euro, precum și plata către fisc a sumei totale de 2.032.845 euro, reprezentând valoare totală a fraudei, plus dobânda aferentă.

De asemenea, procurorii cer o condamnare de doi ani de închisoare pentru delictul fiscal din 2010, un an pentru cel din 2011 (suma a fost mai mică) și alți doi pentru cel din 2012.

Xavi Alonso completează, astfel, lunga listă a fotbaliștilor care au probleme cu fiscul spaniol, pe care mai figurează, între alții, Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Radamel Falcao sau Javier Mascherano.

Anul trecut, starul argentinian Lionel Messi și tatăl său au fost condamnați la 21 luni de închisoare cu suspendare pentru o fraudă fiscală de 4,1 milioane euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.261 secunde