Bianca Andreescu, numărul 1 la câștiguri din tenis în 2019

493
Bianca Andreescu, numărul 1 la câștiguri din tenis în 2019 - imagine-1569408521.jpg

Articole recomandate

Dacă, înainte de primăvara anului 2019, destul de puțini iubitori ai tenisului știau cine este canadianca cu origini române, Bianca Vanessa Andreescu, acum, când mai sunt doar trei luni până la finalul anului și singurul mare turneu de tenis ce a rămas de disputat este Turneul Campioanelor, situația este exact pe dos. 

 Câștigătoare la Indian Wells, Rogers Cup și US Open în 2019, puștoaica din Canada a câștigat, conform libertatea.ro, cei mai mulți bani din tenis în acest an, acumulând o avere de 6.06 milioane de dolari, depășindu-le astfel în topul câștigurilor (doar din tenis, nu și din contracte de publicitate) atât pe actualul număr 1 WTA, Ashleigh Barty (5.9 milioane de dolari), cât și pe constănțeanca Simona Halep (numărul 5 Live WTA), care ocupă poziția a 3-a în top, cu 5.2 milioane de dolari. Pe 4 se află legendara Serena Williams (cea mai bine plătită jucătoare de tenis din lume, cu un total estimat la 88.6 milioane de dolari în august 2019), iar pe 5 este fostul număr 1, Naomi Osaka.

 În ceea ce privește cele 4 Turnee de Grand Slam programate în cursul acestui an, fiecare din cele 3 jucătoare de tenis a câștigat câte unul: Ashley Barty s-a impus la Roland Garros (26 mai - 9 iunie), Simona Halep a cucerit marele trofeu la Wimbledon (1 - 14 iulie), iar Bianca Andreescu a câștigat US Open (26 august - 8 septembrie), la prima sa participare. Cel de-al 4-lea Turneu de Grand Slam, Australian Open (14 - 27 ianuarie) a fost câștigat de japoneza Naomi Osaka (numărul 4 Live WTA).

 Născută pe 16 iunie 2.000, Bianca Vanessa Andreescu a bulversat lumea tenisului încă din prima parte a acestui an, reușind nu doar să se impună în finala de la Indian Wells în fața germancei Angelique Kerber, ci și să devină totodată prima jucătoare posesoare de wild card ce reușește să câștige trofeul. Ulterior, pe 11 august 2019, Bianca devenea prima jucătoare din Canada ce câștigă Canadian Open (Rogers Cup) în ultimii 50 de ani. ,,Cireașa de pe tort’’ a venit însă la Flushing Meadows, acolo unde Bianca a reușit să se impună, trecând, pe rând de, K. Volynets, K. Flipkens, Caroline Wozniacki, T. Townsend (cea care a eliminat-o pe Simona Halep la US Open), E. Mertens, B. Bencic și Serena Williams - principala favorită a turneului. În ciudă faptului că obținuse deja două trofee destul de importante în cursul acestui an, canadianca nu era creditată cu mari șanse la US Open, fiind favorita numărul 12 la pariuri tenis înainte de startul competiției. După cum menționam, Serena Williams (23 de trofee de Grand Slam în carieră) pornea cu prima șansă la Flushing Meadows, cu o cotă de 6.00, fiind urmată de constănțeanca Simona Halep, cu o cotă de 8.00, Ashleigh Barty - cota 8.50, Naomi Osaka - cota 9.00 și Sloane Stephens - cota 10.00. Cotele prezentate erau valabile cu câteva zile înainte de startul US Open 2019, la NetBet, unul din cele mai populare branduri de gambling licențiat în România, apreciat de clienții săi, atât pentru oferta generoasă de pariuri sportive, cât și pentru numeroasele sloturi video și jocuri de blackjack sau ruletă online.

 Dacă nu se întâmplă nimic ieșit din comun, atât Bianca Andreescu, cât și Simona Halep vor evolua la Turneul Campioanelor de la Shenzen (27 octombrie - 3 noiembrie), acolo unde fondul de premiere este fixat la un record de 14 milioane de dolari.

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Septembrie 2019
Stire din Sport : Simona Halep, aproape de un nou record
Pagina a fost generata in 0.5485 secunde