Mai multe ştiri online:
Liga Națională de baschet masculin

BC Athletic merge la Mediaș după prima victorie în Grupa Galbenă

Ştire online publicată Vineri, 01 Martie 2019. Autor: Mihai CHELEȘ
Echipa masculină de baschet BC Athletic Constanța va evolua, astăzi, de la ora 18, pe terenul celor de la CSM Mediaș, într-o partidă contând pentru etapa a V-a a Ligii Naționale, Grupa Galbenă. 


Cele două formații sunt singurele care n-au reușit să câștige niciun meci în precedentele patru runde, într-o grupă în care se mai află Dinamo-Știința București (patru victorii), CSO Voluntari (trei victorii), Steaua București (trei victorii) și CSM Phoenix CSU Galați (două victorii). 


De asemenea, cele două formații s-au duelat de patru ori în prima parte a sezonului, scorul fiind egal 2-2. Atât BC Athletic, cât și CSM Mediaș au reușit să câștige câte un meci acasă și unul în deplasare: victorii BC Athletic (84-83 la Constanța, 81-77 la Mediaș); victorii CSM Mediaș (90-82 la Mediaș, 83-77 la Constanța). 


Antrenorii „Gladiatorilor din Tomis”, Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vlad Mihai, vor avea la dispoziție tot lotul pentru această partidă, exceptându-l pe unul dintre tinerii echipei, Alexandru Unitu. 
„Va fi un meci foarte greu, cu siguranță. Ei pleacă cu prima șansă fiindcă joacă acasă, dar să nu uităm că ne-am împărțit victoriile în acest sezon, deci vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivelul competiției și să facem un meci bun. Obiectivul nostru este ca echipa să crească de la meci la meci, iar tinerii noștri să joace cât mai mult și cât mai bine. De asemenea, avem și obiective personale, în care ne propunem să câștigăm meciuri în Grupa Galbenă”, a declarat antrenorul principal Alexandru Olteanu. 
Chiar dacă echipa sa nu a câștigat nicio partidă în Grupa Galbenă, tehnicianul nu este deloc îngrijorat de acest aspect, principalul argument fiind modul în care BC Athletic a cedat lupta contra granzilor din grupă. 
„Am înfruntat echipe de tradiție din baschetul românesc, venite din prima grupă valorică, precum Steaua și Dinamo, și nu a fost deloc ușor. Apoi, CSO Voluntari și CSM Phoenix CSU Galați s-au întărit în pauza competițională, și-au asigurat șase jucători străini, iar acest lucru s-a simțit imediat. Noi avem doar patru străini în acest moment, însă am făcut o figură frumoasă, demonstrând că putem ține pasul cu ei”, a completat Alexandru Olteanu. 


Mizează pe tineret 
BC Athletic este formația care rundă de rundă oferă cele mai multe minute de joc tinerilor jucători români în Liga Națională, constănțenii fiind apreciați în rândurile iubitorilor sportului sub panou. 
„Viziunea noastră asupra echipei a fost să le dăm șanse celor tineri să joace chiar în momentele dificile ale partidei. Altfel nu au cum să progreseze. Trebuie să simtă pe pielea lor presiunea și să învețe să o gestioneze. Deja am adus în lotul mare, încă doi juniori constănțeni. Se antrenează cu noi și poate vor face pasul către Liga Națională, sezonul viitor”, a conchis Alexandru Olteanu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7988 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4004 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8356 secunde