BC Athletic, debut cu stângul în Cupa României. Urmează duelul cu CSM Oradea

162
BC Athletic, debut cu stângul în Cupa României. Urmează duelul cu CSM Oradea - bcathletic2-1604935469.jpg

Articole de la același autor

Răvăşit de pandemia Covid-19, reprogramat de Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet, turneul preliminar al Cupei României la baschet masculin s-a pus în cele din urmă în mişcare. BC Athletic a jucat în Grupa B, la Oradea, şi s-a recunoscut învinsă în meciul de debut.

Baschetbaliştii de la BC Athletic Constanța s-au pregătit intens pentru primul lor meci din turneul preliminar al Cupei României, însă dorinţa de victorie a elevilor lui Alexandru Olteanu nu a fost suficientă pentru a putea trece de SCM Craiova.

Găzduită de arena din Oradea ce poartă numele unui mare baschetbalist constănţean, regretatul Antonio Alexe, partida dintre BC Athletic şi SCM Craiova a fost dominată cu autoritate de gruparea din Bănie. După primele două sferturi, oltenii aveau un avans substanţial, 46-29, iar diferenţa pe tabelă a crescut pe parcursul parţialelor trei şi patru. S-a terminat 101-68 pentru Craiova, care a avut în căpitanul Dragoș Diculescu omul numărul unu, cu 25 de puncte și 10 recuperări.

De la BC Athletic, s-a remarcat Iulian Orbeanu (18 puncte și 10 recuperări).

Într-un alt duel din Grupa B, tot la Oradea, Steaua Bucureşti a învins pe CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 76-61.

Pentru echipa constănțeană, urmează meciul cu CSM CSU Oradea, programat marţi, 10 noiembrie, de la ora 19.30, în direct la Digi Sport 3.

„Vulturii” se reunesc la Bucureşti

Naţionala masculină de baschet a României (selecţioner Tudor Costescu) se va reuni, vineri, 13 noiembrie, la Bucureşti, pentru un cantonament de zece zile înaintea deplasării în „bula” de la Valencia, acolo unde va juca împotriva reprezentativelor Poloniei (28 noiembrie) şi Spaniei (30 noiembrie).

După stagiul de pregătire de la Bucureşti, „vulturii” vor decola spre Valencia, pe 23 noiembrie.

Reprezentativa masculină de baschet a României va evolua în „fereastra” programată pentru finalul lunii noiembrie la Valencia, într-o „bulă” epidemiologică în care vor fi prezente toate adversarele din Grupa A a FIBA EuroBasket Qualifiers 2022.

„Acvilele”, meciuri cu Italia şi Danemarca

Reprezentativa feminină de baschet a României (selecţioner Ayhan Avci) a plecat, luni, 9 noiembrie, spre Letonia, urmând să intre la Riga în „bula” epidemiologică realizată de forul continental pentru meciurile echipelor din grupele D şi I din cadrul FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers. Cu rezultate negative pe linie la testările pentru Covid-19 impuse de FIBA, delegaţia României a intrat de luni seară în regimul de cantonament închis şi se va pregăti în Olympic Sports Centre din Riga pentru „dubla” din finalul acestei săptămâni, cu Italia şi Danemarca, informează frbaschet.ro.

România va evolua la Riga împotriva selecţionatei similare a Italiei, vineri, 13 noiembrie, de la ora 19.45, şi împotriva naţionalei Danemarcei, duminică, 15 noiembrie, de la ora 16.30. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3396 secunde