BC Athletic Constanța, gata de duelul cu CSM Ploiești, din week-end

488

Articole de la același autor

Ieri, la sediul Universității "Ovidius" din bulevardul Mamaia, BC Athletic Constanța a organizat o conferință de presă premergătoare meciului de duminică, 21 ianuarie, de la ora 15, din Sala Sporturilor, împotriva celor de la CSM Ploiești, în prima etapă a fazei semifinale a Ligii l de baschet masculin.

"Gladiatorii din Tomis" sunt pregătiți de înfruntarea cu una din cele mai experimentate echipe din Liga l, formată din jucători cu ștate vechi în Liga Națională, precum Adrian Blidaru, Levente Sziarto, Cătălin Burlacu sau Angel Santana.

"Noi ne-am atins primul obiectiv, acela de a ne califica la turneul semifinal. Acum, ajunși în primele opt echipe ale ligii secunde, ne dorim să ne clasăm în primele patru și să ne calificăm la turneul final. În acest an, nu avem în obiectiv promovarea, însă vom încerca să scoatem maximum din aceste partide. E timpul ca acești copii să devină bărbați, să arate atitudine și să lupte de la egal la egal cu toți adversarii, indiferent de vârstă. Asta ne dorim cel mai mult", a declarat Andrei Talpeș, președintele clubului constănțean.

În această pauză competițională, BC Athletic l-a transferat pe juniorul Panaiotis Pegkas (17 ani), crescut de profesorul Iulian Popa la CSS 1 Constanța. De asemenea, se fac demersurile necesare înregimentării jucătorului Ștefan Mainea (19 ani), cel care se află în litigiu cu Dinamo București și așteaptă dezlegarea din partea Federației Române de Baschet. La capitolul plecări, antrenorii Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici nu au renunțat la niciun jucător.

În afara celor două cluburi ce se întâlnesc duminică, din serie mai fac parte echipele CN "Aurel Vlaicu" București, CSO Voluntari, CSM Mediaș, CSU Știința București, CS Cuza Sport Brăila și CSM Sighetu Marmației.

v v v

De asemenea, a fost reconsolidat parteneriatul dintre Universitatea "Ovidius" și BC Athletic, colaborare fructuoasă ce datează de anul trecut. Chiar și numele oficial al echipei de baschet de pe litoral este Baschet Club Athletic Universitatea "Ovidius" Constanța, fiind singurul club de pe litoral ce și-a asociat numele cu instituția universitară. În acest moment, la Universitatea "Ovidius" sunt studenți trei jucători de la BC Athletic, urmând ca, de la anul, să li se mai alăture alți cinci jucători.

"Suntem onorați de acest parteneriat, deoarece echipa BC Athletic Constanța este formată din profesioniști, oameni ce iubesc foarte mult baschetul. Este singurul club din Constanța care a ales să promoveze numele Universității «Ovidius». Studenții noștri au obținut numeroase distincții de-a lungul timpului, ultimul este atletul Alexandru Bugheanu, campion european la bob, și speră să nu ne oprim aici, să ne bucurăm împreună cu sportivii de valoare ai Constanței. Avem în plan și formarea unui club sportiv universitar, dar trebuie parcurs un drum lung până la a atinge acel punct", a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității "Ovidius" Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8212 secunde