Bătălia pentru 10 sutimi. Lotul olimpic feminin de bob, cantonament în Franţa

231

Articole de la același autor

O secundă trece fulgerător, cât ai clipi. Nu punem mare preţ pe ea, oare ce putem realiza (sau pierde) într-o secundă? Mai nimic, ar fi răspunsul cel mai frecvent. Darămite 10 sutimi… Ei bine, în sport, sunt discipline - precum bobul - în care cele 10 sutimi fac diferenţa între pluton şi podiumul olimpic.

După participarea la competiţiile europene şi mondiale din Austria şi Germania, componentele lotului olimpic feminin de bob al României au luat calea Franţei, pentru a se pregăti, în această perioadă, în staţiunea La Plagne, alături de sportivele din Germania. Sunt teste binevenite, extrem de utile, în vederea abordării sezonului olimpic.



„Am avut multe competiţii importante în perioada de iarnă, participări la etape de Cupă a Europei, Cupă Mondială sau Campionatele Europene şi Campionate Naţionale. Ne-am descurcat foarte bine în ambele probe, şi la bob dublu, şi la monobob.

Continuăm pregătirea, nu cred că vom avea timp de vacanță în această vară. Fapt îmbucurător, avem tot ceea ne trebuie din punct de vedere material. Ne lipsesc însă cele 10 sutimi în start pentru a atinge rezultatul pe care ni-l dorim: o medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022, de la Beijing.

La Mondialele din Altenberg, am avut manșă de locul trei, cu start de locul 10. Şi asta în condiţiile în care a nins în toate patru manşe!

Aşadar, mai avem mult de lucru până să ne vedem încununate eforturile cu medalia olimpică”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu.



XXX

Sportivele Ştefania Popescu şi Roxana Minuţă, de la CSSI Mamaia, au câștigat la campionatele U26 două medalii de argint, contând pentru ediţiile din 2020, respectiv 2021.

„Au fost două Campionate Naţionale, din cauza pandemiei. Andreea Grecu a făcut record de pârtie la monobob, 55.28 sec., vechiul record al australiencei Breeana Walker fiind de 55.33 sec.

La skeleton, a câştigat Katharina Wick, fără drept de apel, în condiţiile în care a concurat pe un skeleton depășit din punct de vedere tehnic. Iar presa germană a explodat pur şi simplu, acordând spaţii largi acestei sportive care face performanţă pentru România.



În total, fetele antrenate de mine au cucerit, în acest sezon, patru medalii de aur la monobob și bob dublu, două medalii de aur la skeleton, două medalii de argint la U26 şi două medalii de bronz la monobob. Şi reţineţi că sunt diferenţe mari între felul cum se conduce monobobul şi bobul de două persoane”, a mai spus tehnicianul constănţean.

O remarcă în plus pentru tânăra Ştefania Popescu, sportiva de la CSSI Mamaia concurând în premieră cu bobul de două persoane.

„Așteptăm să se termine cu pandemia, să poată merge și ea la antrenamente”, a precizat profesorul Paul Neagu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4261 secunde