Baschetul 3x3 "invadează" Dobrogea. Prima oprire, la Tulcea

296

Articole de la același autor

În acest week-end, Asociația Terra Semper Fidelis pune în scenă turneul de baschet 3x3, Tulcea Street Play, prima competiție din această vară ce ajunge în Dobrogea și a cincea din cadrul circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2017. 


Tulcea Street Play este un eveniment marca Sport Arena Streetball, în organizarea Asociației Terra Semper Fidelis - Perspectivă pentru Viitor, Primăria și DJST Tulcea. 


Până la această oră, s-au înscris peste 50 de echipe din întreaga țară, ce vor concura atât la juniori, cât și la categoria Open, acolo unde premiul cel mare este de 3.000 lei. Turneul va avea la start o echipă istorică a baschetului 3x3 românesc, Rahova’s Finest, în formula în care a ocupat locul doi la FIBA 3x3 World Tour Prague 2013 și s-a calificat pentru FIBA 3x3 World Tour Final Istanbul, unde a ocupat locul 5. Cătălin Vlaicu, Alin Spahiu și Cătălin Bordei îl vor avea alături de ei pe legendarul Angel Santana, o formulă care ultima oară a jucat împreună acum patru ani în circuitul mondial. 


"La Tulcea Street Play, în Piața Civică, va veni și o echipă de top din ierarhia mondială FIBA 3x3. Olimp Belgrad, a treia echipă ca valoare din Serbia, cu doi jucători aflați printre primii 50 în lume și clasată pe locul 12 în ierarhia echipelor din FIBA 3x3 World Tour, va fi și ea prezentă la turneul tulcean. Din competiția feminină, va absenta echipa națională, care va juca, tot în acest week-end, la Amsterdam, în FIBA 3x3 Europe Cup, însă vor fi prezente următoarele două echipe în ordinea clasamentului general, Catus și Agro Squad", a declarat președintele Asociației Terra Semper Fidelis, Andrei Talpeș. 


Evenimentul va fi animat de numeroase trupe de dans și majorete locale, concursuri pentru spectatori, muzică și voie bună.


De asemenea, în week-end-ul 22-23 iulie, Sport Arena Streetball revine la Constanța, în piațeta Perla din Mamaia, acolo unde va fi organizat de Asociația Terra Semper Fidelis, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. 


Până la turneul final de baschet 3x3, ce va avea loc la București, la sfârșitul lunii august, vor mai avea loc turnee la Mangalia, Cernavodă, Constanța, Oradea și Timișoara. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6588 secunde