Baschet / „Vulturii” vor juca în Polonia în ultima „fereastră” din FIBA Eurobasket 2022 Qualifiers

113
Baschet / „Vulturii” vor juca în Polonia în ultima „fereastră” din FIBA Eurobasket 2022 Qualifiers - baschet712-1607360982.jpg

Articole de la același autor



Cea de-a treia „fereastră” din cadrul Grupei A din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers se va desfăşura în bula epidemiologică realizată la Gliwice (Polonia), a anunţat forul internaţional de specialitate după şedinţa FIBA Europe Board. 
Astfel, reprezentativa masculină a României va evolua în Polonia în ultimele două partide din cadrul Grupei A, „vulturii” pregătiţi de antrenorul Tudor Costescu urmând să evolueze împotriva selecţionatelor Israelului şi Poloniei, pe 19 şi 21 februarie 2021, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Baschet. 


Reamintim că, în urma rezultatelor înregistrate în primele patru meciuri, România ocupă ultima poziţie în clasamentul Grupei A, în vreme ce Israelul şi Spania au obţinut deja biletele pentru FIBA EuroBasket 2022, iar Polonia mai are nevoie de o singură victorie pentru a-şi asigura prezenţa la turneul final. 
Naţionala României mai păstrează doar şanse pur teoretice, „vulturii” având nevoie de două victorii în următoarea „fereastră”, dar şi de un coşaveraj favorabil în disputele directe cu Polonia, în vreme ce selecţionata antrenată de Mike Taylor ar trebui să piardă atât în faţa „vulturilor”, cât şi în confruntarea cu Spania.  


În cadrul şedinţei FIBA Europe Board, au fost stabilite şi restul gazdelor pentru ultimele „ferestre” din cadrul calificărilor pentru turneele finale europene, însă reprezentativa feminină a României trebuie să mai aştepte pentru a afla unde va evolua în februarie 2021. Şi asta pentru că niciuna dintre naţionalele prezente în Grupa D din FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers nu şi-a manifestat intenţia de a organiza „bula epidemiologică”, astfel că FIBA Europe va desemna o ţară organizatoare, în funcţie de evoluţia pandemiei Covid-19. 
Reamintim că „acvilele” mai au de jucat încă două partide în Grupa D, împotriva selecţionatelor Cehiei şi Italiei, în datele de 4 şi 6 februarie 2021. 


De asemenea, FIBA a anunţat şi datele de desfăşurare ale meciurilor din faza a 2-a a precalificărilor pentru FIBA Basketball World Cup 2023. Acestea ar urma să se desfăşoare în sistem tur-retur (acasă şi în deplasare) şi nu în sistem de „bulă epidemiologică”, datele pentru aceste meciuri fiind 11, 14, 18, 21, 25 şi 28 august 2021. 
În cazul în care va ocupa locul 4 în campania de calificare la FIBA EuroBasket 2022, naţionala masculină a României va intra în această campanie pentru întrecerea mondială. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2148 secunde