Baschet / „Vulturii” pleacă spre Gliwice pentru meciurile cu Israel şi Polonia

340
Baschet / „Vulturii” pleacă spre Gliwice pentru meciurile cu Israel şi Polonia - baschetpolonia-1613411674.jpg

Articole de la același autor

Naţionala masculină de baschet a României pleacă, luni, 15 februarie, spre Polonia, urmând să intre târziu în noapte în „bula epidemiologică” de lângă Gliwice, oraş care va găzdui meciurile ultimei „ferestre” din Grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. 
Conform programului stabilit de FIBA, cele patru naţionale din această serie, meciurile oficiale se vor desfăşura în zilele de 19 februarie (România - Israel şi Spania - Polonia) şi de 21 februarie (Polonia - România şi Israel - Spania). Meciurile „vulturilor” vor fi transmise în direct de Digi Sport 3, informează Federaţia Română de Baschet. 


Fără „obstacole” neprevăzute cauzate de pandemia Covid-19, dar constrânşi de mai multe probleme medicale apărute în ultima perioadă în rândurile „vulturilor”, selecţionerul Tudor Costescu şi secundul Nenad Markovic vor miza la Gliwice pe următorii sportivi: 
Bogdan Nicolescu - CSM CSU Oradea
Alexandru Olah - SCM Timişoara
Dragoş Diculescu - SCM U Craiova
Tudor Gheorghe - FC Argeş Piteşti
Rareş Uţă - FC Argeş Piteşti 
Marcu Badiu - CSO Voluntari
Bogdan Popa - FC Argeş Piteşti
Tudor Gîrbea - CSO Voluntari
Ionuţ Berceanu - Dinamo Bucureşti
Tudor Fometescu - CSM CSU Oradea
Mirel Dragoste - SCM Timişoara
Mihai Măciucă - FC Argeş Piteşti 


Kristopher Richard a câştigat, duminică seară, Cupa Poloniei cu echipa sa de club, Enea Zastal Zielona Gora, şi este aşteptat să facă joncţiunea cu lotul tricolor direct la Katovice, localitate în care cele patru delegaţii naţionale vor fi cazate în perioada 15-21 februarie. 


Din păcate, în pofida eforturilor depuse la Bucureşti de doctorul Vasile Osean, dar şi de staff-ul medical al echipei UCAM Murcia, Lucas Tohăţan şi Emanuel Căţe nu vor putea fi prezenţi la meciurile cu Israel şi Polonia, nefiind recuperaţi după accidentări. 


Înaintea ultimelor meciuri din Grupa A, iată cum arată clasamentul, cu precizarea că Israel şi Polonia sunt deja calificate (acced la turneul final primele trei locuri din grupe, în vreme ce echipa de pe locul patru intră din august în turul secund al calificărilor pentru World Cup): 
1. Israel - 8 puncte (4 victorii)
2. Polonia - 6 puncte
3. Spania - 6 puncte
4. România - 4 puncte


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4201 secunde