Baschet la maximum! Agro Squad a făcut spectacol la Tulcea Streetplay 3X3

255
Baschet la maximum! Agro Squad a făcut spectacol la Tulcea Streetplay 3X3 - agrosquad-1567708998.jpg

Articole de la același autor

Echipele Agro Squad au dominat cea de-a treia ediție a Tulcea Streetplay, turneu din cadrul circuitului de baschet 3x3 Sport Arena Streetball, care a avut loc în Piața Civică. Echipa feminină a clubului Universității Agronomice din București a câștigat competiția, în timp ce băieții s-au clasat pe locul al doilea la evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea. 


Anca Șipoș, vicecampioană europeană în 2016 cu naționala României, le-a condus pe fetele de la Agro Squad către victorie, fiind principala marcatoare a turneului, cu 33 de puncte. Mihaela Chelariu, Georgiana Plăvițu și Alexandra Chițanu au contribuit la rândul lor cu cel puțin 20 de puncte fiecare, iar Agro Squad și-a dominat copios adversarele în fazele eliminatorii: 22-12 cu Phoenix Constanța în sferturile de finală, 21-4 cu KSE Tg. Secuiesc în semifinale și 14-7 cu Sportul Studențesc în finală. 
Pe tabloul masculin, Agro Squad a avut un parcurs excelent până în finală, unde a cedat, 11-18, cu 3x3 Bucharest, în ciuda turneului de excepție reușit de Ghiță Balmuș, care a fost detașat principalul marcator al evenimentului, cu 38 de puncte. 
3x3 Bucharest, avându-i în componență pe tricolorii Barîș Aktaș, Leonard Filip, Sebastian Costeiu și Andrei Grosu, a încheiat turneul fără înfrângere. Costeiu, venit direct de la Debrecen, unde a participat la etapele de U23 Nations League, a fost principalul artizan al victoriei din finala competiției, cu cele 9 puncte marcate, dintre care patru aruncări reușite din spatele semicercului de două puncte. 


Peste 200 de jucători la toate categoriile de vârstă au participat la Tulcea Streetplay 3x3 și au contribuit din plin la o adevărată sărbătoare a baschetului care s-a desfășurat, timp de două zile, în Piața Civică. Muzica, distracția, concursurile cu premii pentru spectatori au fost principalele ingrediente ale unui turneu în care a fost promovat sportul în aer liber prin intermediul baschetului 3x3, disciplină olimpică începând cu ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. 
Evenimentul a făcut parte din calendarul FIBA 3x3, toți participanții acumulând puncte în clasamentul mondial și contribuind astfel și la clasamentul pe națiuni, care este criteriul principal de calificare pentru Jocurile Olimpice. 


XXX 
Team-managerul Baschet Club Athletic Constanța, Andrei Talpeș, s-a implicat încă o dată în organizarea unei competiții de baschet 3X3 și a reușit să aducă foarte mulți tineri pe terenul de baschet.


Publicul care a fost prezent la eveniment a fost încântat, iar organizatorii fac eforturi să organizeze acest turneu și la anul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3834 secunde