Baschet / Antrenorul Valerian Netolitzchi, răpus de virusul Covid-19

240
Baschet / Antrenorul Valerian Netolitzchi, răpus de virusul Covid-19 - baschetneto-1606815388.jpg

Articole de la același autor

Din nefericire, virusul Covid-19 a mai făcut o victimă printre membrii familiei baschetului românesc: profesorul antrenor Valerian Netolitzchi. În ciuda eforturilor depuse de medicii de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” în ultima săptămână, Valerian Netolitzchi s-a stins din viaţă, luni, 30 noiembrie, seară, informează Federaţia Română de Baschet. 


Frate al legendarului jucător stelist Anton Netolitzchi, Valerian s-a dedicat după studenţie tainelor antrenoratului, fiind mai bine de trei decenii tehnician la echipele juvenile ale Clubului Sportiv Şcolar Steaua Bucureşti. De altfel, la nivel de copii şi juniori, a fost cooptat şi în staff-urile tehnice ale naţionalelor masculine U16 şi U20 ale României, iar cu echipa de club a participat la numeroase turnee finale ale Campionatelor Naţionale, promovând la naţională mai mulţi jucători talentaţi. 


Pe de altă parte, la nivel de seniori, după reînfiinţarea secţiei de baschet a CSA Steaua Bucureşti, a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei divizonare alături de legendarul Costel Cernat (2008-2009) şi ulterior alături de Teo Cizmic (2010). 
Absolvent al IEFS înainte de 1989 şi cu masterat în educaţie fizică şi sport la Universitatea Spiru Haret în 2014, Valerian Netolitzchi a mai fost şi membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional, dar şi director-adjunct al Clubului Sportiv Şcolar nr. 6 Bucureşti.


Dumnezeu să-l odihnească! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.796 secunde