Președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca:

"Avem o tânără generație de sportivi de excepție!"

194

Articole de la același autor

Luptătorii constănțeni s-au numărat printre artizanii ediției 2015 a Campionatului Național individual de juniori, cucerind nu mai puțin de șase medalii, dintre care două de aur, iar performanța lor a fost remarcată de președintele AJL Constanța, Gigi Pambuca.

Peste 500 de tineri luptători și-au dat întâlnire la Naționalele de la Craiova, cu toții având ambiția de a demonstra că sunt cei mai buni în încleștările de pe saltea. Sub privirile președintelui Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu, și a vicepreședinților Lucian Luca și Mugurel Dumitru, constănțenii au fost, ca de fiecare dată, la înălțime, chiar dacă, în cele mai multe cazuri, adversarii erau cu doi-trei ani mai în vârstă.

Eroii săptămânii sunt Nicoleta Popa, Mădălin Pârvulescu (ambii de la CSS Mangalia), campioni naționali, Răzvan Arnăut (CS Farul), medaliat cu argint, Cristina Pintilie (LPS Constanța), Florin Tița și Nicolae Boantă (ambii de la CS Farul), medaliați cu bronz. Performanțele lor au fost salutate de președintele Asociației Județene de Lupte Constanța (AJL), Gigi Pambuca.

"Avem o tânără generație de luptători foarte bună. Nicoleta Popa și-a învins detașat adversarele, inclusiv, în finală, pe Simona Tudor, de la CSM Timișoara, campioana en-titre. Foarte bine a luptat și Cristina Pintilie, fiind învinsă doar de Suzana Șeicariu, de la CSA Steaua, vicecampioană europeană. Nota 10 și pentru Mădălin Pârvulescu, revenit după o accidentare care l-a ținut departe de saltea mai bine de o lună. El și-a dorit foarte mult titlul de campion și iată că l-a obținut. Nu în ultimul rând, îi felicit pentru evoluțiile curajoase și pe luptătorii de la CS Farul", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Gigi Pambuca.

Speranțe la medalii europene

Transferată de la CS Mangalia la LPS Constanța, Cristina Pintilie este una dintre speranțele României la câștigarea unei medalii, anul acesta, la Campionatele Europene și Mondiale. Susținută financiar personal de președintele Gigi Pambuca, fostul internațional antrenând-o chiar pe saltea, alături de maestrul Ioan Giuglea, Cristina se pregătește în aceste zile la Centrul Olimpic de la București.

"Este un copil bun și ne dorim de la ea o medalie europeană și, de ce nu, mondială. Dacă se va pregăti în continuare cu aceeași seriozitate, nu va rata podiumul", a declarat Gigi Pambuca.

Calendar competițional bogat

Pentru luptătorii constănțeni, urmează o perioadă plină de evenimente. Mai întâi, vor participa la Campionatele Internaționale de lupte libere de la București, programate în perioada 8-10 mai, iar pe 28 mai, medaliații la Naționale vor fi prezenți la turneul internațional de la Izmir (Turcia). În fine, între 10 și 13 iunie, se vor desfășura Campionatele Naționale de cadeți, unde constănțenii își doresc să prindă cât mai multe locuri pe podium. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4354 secunde