Stirile zilei de Luni, 23 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


Aur și argint pentru studenții sportivi de la Universitatea „Ovidius“

Ştire online publicată Marţi, 27 Mai 2014. Autor: Sorin MIHALACHE
La sfârșitul săptămânii trecute, s-au desfășurat trei faze finale ale Campionatelor Naționale Universitare, competiții la startul cărora s-au aliniat și studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța.

Astfel, la Campionatul Național Universitar de atletism, delegația constănțeană și-a trecut în palmares patru medalii: trei de aur, prin Andreea Grecu (anul I), la 100 m (timp, 11.87 s) și 200 m (24.79 s), și Adrian Dăianu (anul II master), la triplusalt (15.89 m), și una de argint, prin Cristi Boboc (anul I), la triplusalt (15.07 m).

Tot la această reuniune, Savinela Ciulei (anul I) s-a clasat pe locul IV la suliță (41.17 m), iar George Moroșan (anul I) a terminat pe poziția a VI-a în finala probei de 400 mg (61.77 s).

La Campionatul Național Universitar de înot, Anda Beatrice Georgescu a câștigat medalia de aur la 100 m spate, iar la Campionatul Național de kempo, Cătălin Cășaru (anul III) și Zoica Chirciu (anul I) au fost răsplătiți tot cu aur, la categoriile 70 kg, res-pectiv 65 kg.

„Rezultatele sunt unele deosebite, șapte medalii câștigate într-un week-end demonstrează faptul că centrul universitar Constanța este unul în care se face performanță. În sportul universitar există cadre didactice competente, care își pun în valoare veleitățile și prin intermediul unor sportivi de valoare care fac cinste Universității «Ovidius» din Constanța.

Menționăm faptul că, la atletism, lupta pentru medalii a fost una deosebit de dură, dar sportivii au dovedit putere de concentrare și sârguință deosebită, la kempo, victoriile constănțene au fost zdrobitoare, iar la înot, a fost remarcată studenta noastră care a revenit după o perioadă dificilă datorată unor probleme de sănătate”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, conf. univ. dr. Alin Larion.

v v v

Săptămâna aceasta, sunt progra-mate două acțiuni universitare: la Constanța, miercuri, 28 mai, la ora 10.00, se va da startul Crosului Universitar (din fața Sălii Sporturilor; înregistrarea participanților se face începând cu ora 9.00), iar echipa de volei a Universității „Ovidius” s-a calificat la turneul final ce va avea loc la Bacău, de unde speră să se întoarcă din nou cu medalii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7812 secunde