Atletul Claudiu Cimpoeru s-a calificat la Jocurile Olimpice

4150
Atletul Claudiu Cimpoeru (CSS Ilfov - Farul Constanța; antrenor, Valentin Anghel) va participa la Jocurile Olimpice de tineret (Singapore, 14 - 26 august 2010), în proba de 3.000 m.
În vârstă de 17 ani, Cimpoeru a obținut calificarea în urma trialului de la Moscova, în care a câștigat detașat proba, cu timpul de 8:36,05. Ocupantul locului secund, Eduard Krasnov (Rusia), a încheiat cursa în 8:41,05. Doar locul întâi a obținut calificarea, pentru Europa fiind disponibilă o singură poziție. La întrecerea din Singapore, vor participa 16 atleți la 3.000 m.
La Moscova, a mai participat o atletă constănțeană, Beatrice Morar (Farul - LPS "Nicolae Rotaru" CSS; antrenori, Cecilia Gevat și Alin Larion), în proba de triplusalt, care însă nu a obținut calificarea în finală, după ce a ratat toate cele trei încercări în calificări.
Nici luptătorii Vlad Caraș (LPS "Nicolae Rotaru" CSS - CSS Reșița; categ. 76 kg, component al Centrului Olimpic de la Reșița) și Dorin Pârvan (LPS - Steaua; categ. 85 kg; antrenori, Ioan Giuglea și Valentin Dobrin) nu au avut succes la turneul preliminar din Polonia, de la Poznan. Caraș a concurat la lupte libere, iar Pârvan la greco-romane.
La haltere, Laura Pricop (LPS "Nicolae Rotaru" CSS - Farul; antrenori, Mircea Roșu și Angheluș Beșleagă) a evoluat cu succes la Campionatul European de cadeți (criteriu de calificare la JO pentru unele categorii), dar nu va merge în Singapore. Sportiva a cucerit două medalii de aur (aruncat și total) și una de bronz (la smuls) la categoria 44 kg, dar nominalizarea halterofilei care va reprezenta România la competiția din august îi va aparține federației, care are de ales între fetele de la categoriile 48 kg și +69 kg (cu un plus pentru a doua), în condițiile în care categoria Laurei, 44 kg, nu va participa la JO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2611 secunde