Atletismul românesc, în doliu. A murit Nicolae Mărășescu

285
Atletismul românesc,  în doliu. A murit Nicolae Mărășescu - doliu-1470583445.jpg

Articole recomandate

Pierdere grea pentru sportul românesc. Unul din cei mai apreciați oameni de sport, Nicolae Mărășescu, a încetat, ieri, din viață, la vârsta de 79 de ani, după o lungă suferință, lăsând în urmă amintirea performanțelor realizate ca atlet, antrenor și conducător.

Licențiat al Institutului de Cultură Fizică din București (1966), în calitate de antrenor, la CSM Craiova (1978-1989) și la loturile naționale, a pregătit sportivi importanți ai României, precum Natalia Andrei, Fița Lovin, Maria Radu, Doina Melinte, Cristeana Cojocaru, Ella Kovacs, Niculina Lazarciuc, Ana Pădureanu, Mihaela Racieru, Margareta Ghile, Margareta Keszeg, Sorin Matei, Petru Drăgoescu, Dan Betini. Pentru rezultatele deosebite obținute de aceștia la competițiile atletice majore, a fost distins, în anul 1982, cu titlul de antrenor emerit.

A fost antrenorul român cu cele mai multe medalii câștigate de sportivii pregătiți de el la principalele competiții atletice internaționale la nivelul seniorilor (26 medalii - 2 la Jocurile Olimpice, 7 la Campionatele Mondiale și 17 la Campionatele Europene). A ocupat o mulțime de funcții la cârma sportului românesc, în special al atletismului, a publicat 23 de cărți și anuare sportive, a fost un organizator și un gânditor iscusit, un om care a trăit prin sport și pentru sport.

v v v

"O mare pierdere pentru întreg sportul românesc. A fost unul dintre cei buni. Un profesionist desăvârșit, un om foarte citit, o personalitate puternică ce a iubit foarte mult atletismul. Clubul Sportiv Farul Constanța, împreună cu doamna Elena Frîncu, transmit sincere condoleanțe soției, familiei, tuturor oamenilor care l-au iubit. L-am cunoscut în anul 1972, iar de atunci am mers la zeci, sute de cantonamente, concursuri împreună. Era un om minunat. Am înțeles că a suferit o complicație în urma unei intervenții chirurgicale și s-a întâmplat o asemenea tragedie. Dumnezeu să-l odihnească în pace", a declarat Ilie Floroiu, directorul CS Farul Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2717 secunde