Atletism / Campionatul European U20 din 2023 va fi organizat în România

149
Atletism / Campionatul European U20 din 2023 va fi organizat în România - atletismcampionat905-1620555254.jpg

Articole de la același autor

Veste excelentă pentru sportul românesc! European Athletics a decis să acorde României dreptul de organizare a European Athletics U20 Championships 2023.

Întrunit la Lausanne, Consiliul European Athletics (Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism) a acordat României cel de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe - Liga 1, care se va desfășura, în luna iunie a acestui an, la Cluj-Napoca.

După prezentare candidaturii României, președintele European Athletics, Dobromir Karamarinov a felicitat comisia de candidatură și a apreciat faptul că România a făcut pași importanți către organizarea de mari competiții europene. Acesta a subliniat faptul că România a demonstrat în ultimii ani aplecarea către competițiile mari de pistă și a faptul că poate deveni un organizator de talie europeană. După Campionatul Balcanic de Juniori din 2019 a urmat Campionatul Balcanic de Seniori din 2020 și, anul acesta, Campionatul European pe Echipe Liga 1. Toate competițiile au fost și vor fi găzduite de Cluj Arena, informează Federaţia Română de Atletism.

Din echipa de prezentare a candidaturii României au făcut parte președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, directorul Cluj Arena în cadrul Consiliului Județean Cluj și consilier în Consiliul Local Cluj-Napoca, Radu Rațiu, președintele Asociației Județene de Atletism, Ioan Măcelaru și consultantul de comunicare al Federației Române de Atletism, Cătălina Zorojanu. La realizarea documentației pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018 și a fost implicată o întreagă echipă, vineri având loc prezentarea finală. De menționat că la startul depunerii de candidaturi pentru acest campionat au fost aliniate șase țări.

Așadar, peste doi ani, aproximativ 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura pe superbul Cluj Arena la European Athletics U20 Championships 2023.

Ultimele trei ediții ale acestei competiții au avut loc astfel: Eskilstuna (Suedia) - 2015, Grosseto (Italia) - 2017 și Boras (Suedia) - 2019. În acest an, European Athletics U20 Championships va avea loc la Tallin (Estonia), în perioada 15-18 iulie.

Foto: Federaţia Română de Atletism / fra.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4159 secunde