Atleții de la CS Farul, pe podiumul Campionatului Balcanic

1099
Atleții de la CS Farul, pe  podiumul Campionatului Balcanic - atletii-1488216053.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, la Belgrad (Serbia), au avut loc Campionatele Balcanice de atletism în sală, unde au concurat cu succes și sportivii de la CS Farul Constanța.

Ionuț Neagoe (CS Farul/CSU Galați, antrenor Angela Popescu) a cucerit medalia de argint la lungime, cu o săritură de 7,82 metri. Cristian Radu (CSM Ploiești/CS Farul, antrenor Robertino Tănase) a făcut parte din echipa de ștafetă 4x400 metri a României care s-a clasat pe locul secund (3:17.43), iar Cristina Bujin (CS Farul/CSA Steaua, antrenor Daniel Cojocaru) a urcat pe ultima treaptă a podiumului la triplusalt.

Alte clasări notabile au înregistrat Cristian Boboc (CS Farul/CSU Galați, antrenor Daniel Cojocaru) - locul 6 la triplusalt și Cristian Radu - locul 7 la 400 metri.

În clasamentul pe medalii, echipa României a ocupat locul 8, cu o medalie de aur, opt de argint și șase de bronz.

Radu Costache, campion național

Tot în week-end, în Complexul Sportiv Național "Lia Manoliu" din București, s-au desfășurat Campionatele Naționale de atletism în sală pentru juniori 1. Printre cei 400 de sportivi înscriși pe foile oficiale, s-au regăsit și sportivii de la malul mării.

În proba de triplusalt, Răzvan Grecu (CSS 1/CS Farul, antrenor Daniel Cojocaru) n-a avut adversar, iar săritura sa de 15.46 metri i-a asigurat prima poziție. Alături de acesta, pe podium a mai urcat Alexandru Vișan (LPS/CS Farul, antrenor Carmen Botea) - medalie de bronz, cu o săritură de 15.17 metri.

Radu Costache (CS Farul, antrenor Alin Larion), proaspăt medaliat cu argint la Campionatul Național de tineret, și-a respectat blazonul în proba de 60 metri garduri și a devenit campion național, iar Ioana Manoliu (LPS/CS Farul, antrenor Carmen Botea) a reușit să cucerească două distincții: argint la lungime și bronz la triplusalt.

Foarte aproape de podium s-au mai aflat David Ciolpan (LPS Constanța, antrenor Cătălin Ganera) - locul 4 la triplusalt, Marian Petre (CS Farul, antrenor Alin Larion) - locul 5 la triplusalt și Nicoleta Pușcuță (LPS/CS Farul, antrenor Cătălin Ganera) - locul 4 la triplusalt.

Concurența duce la progres

"A fost o concurență aprigă la aceste Naționale, cu sportivi foarte bine pregătiți. Chiar nu mă așteptam să fie așa de greu. Anul trecut, Radu Costache (19 ani) a încheiat pe locul patru, dar acum s-a autodepășit. Și-a desăvârșit tehnica, a adaptat-o foarte rapid în sală. Aici avem doar cinci garduri, comparativ cu cele zece din aer liber, și trebuie să folosești o viteză mult mai mare. A alergat excelent în serii, în finală a început mai slab, dar a revenit decisiv pe ultimele două garduri și s-a impus. Radu s-a integrat foarte rapid în grupa de sprint-garduri-sărtituri pe care am alcătuit-o, alături de Adrian Boldeanu și Cristian Nedelcu. Contează foarte mult faptul că cei trei se pot întrece unul cu celălalt la antrenamente, iar din această «rivalitate» se poate naște progresul", a declarat antrenorul Alin Larion. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4324 secunde