Atleții constănțeni, performanțe notabile la concursurile de la București

344

Articole de la același autor

Bucureștiul a fost în weekendul trecut gazda a două competiții importante de atletism, la care sportivii constănțeni au înregistrat rezultate frumoase. Este vorba despre Cupa României pentru seniori și de etapa finală a Campionatului Național de juniori 3. La Cupa României, constănțenii au obținut nu mai puțin de patru medalii, cea mai strălucitoare fiind cea cucerită de Vlad Bădescu, cel care a ocupat locul al doilea la săritura în lungime, cu 6,84 metri.

Celelalte trei medalii au fost de bronz, iar protagoniștii au fost următorii: David Ciolpan, de la LPS "Nicolae Rotaru", dar care este legitimat și la CS Farul Constanța, și care a concurat la triplusalt, sărind 14,48 metri, Andreea Lefcenco de la CS Farul și CSU Pitești, care a sărit 12,68 de metri la proba de triplusalt și Ioana Manoliu de la CS Farul, cea care a concurat în proba de lungime și a sărit 5,94 metri. Proba masculină de triplusalt i-a revenit unui alt constănțean, Florin Alexandru Vișan, cel care a sărit 15,85 metri, dar care nu mai reprezintă Constanța, ci clubul Dinamo București. La aceeași probă de triplusalt, pe locurile 5 și 6 s-au clasat Vlad Bădescu, care a sărit 14,4 metri, respectiv Cristian Radu, cu 13,92 metri. De asemenea, Andreea Lefcenco și Ioana Manoliu au fost aproape să obțină fiecare încă o medalie, terminând întrecerea în imediata vecinătate a podiumului, pe locul 4 la triplusalt cu 12,37 metri (Ioana Manoliu) și 5,61 metri la lungime, (Andreea Lefcenco).

Antrenorii care au fost alături de sportivi la București sunt Alin Larion, Carmen Botea și Cătălin Ganera.

La proba de 200 de metri, Robert Bârsă a terminat concursul pe locul 7, însă a fost felicitat de toată lumea, având în vedere că este junior 1 și a concurat cot la cot cu seniorii.


"M-am bucurat enorm pentru Robert. El intrase cumva într-un blocaj psihologic, având în vedere accidentările cu care se confrunta des și care îi știrbiseră încrederea. Cu timpul înregistrat acum se putea apropia de barem la Mondiale, dacă evenimentul nu se anula. Seniorii l-au felicitat. A impresionat prin modul de abordare al cursei, în care și-a câștigat seria. Are un sprint fantastic și calități deosebite" , a declarat antrenoarea Carmen Botea.


Antrenorul Alin Larion a subliniat și el evoluția elevilor săi pe care îi pregătește zilnic cu foarte mare dăruire și atenție.

"Rezultate frumoase pentru sportivi cu valoare, atleți de viitor. Felicitări și spor în continuare! Cu siguranță, sârguință și creativitate, performanța nu contenește atunci când există motivație, colegialitate și dorință" , a punctat Alin Larion.

Atletul constănțean Ionuț Vasile s-a clasat pe locul zece la 200 de metri și pe locul 11 la 400 de metri.

La etapa finală a Campionatului Național de juniori 3, Tiberiu Petru Rusu, de la Axiopolis Cernavodă, (antrenor Daniel Băietu), a obținut medalia de bronz la triplusalt, cu o săritură de 12,40 metri și a fost cât pe ce să cucerească aceeași medalie și la lungime, clasându-se pe locul 4, cu 5,97 metri, o performanță cu numai doi centimetri celei cu care s-a cucerit bronzul.

La aceeași probă, poziția a șasea, cu 11,51 metri, i-a revenit lui Leonard Andrei Durău, de la CSS1 Constanța, acolo unde este pregătit de soții Coculeana și Ioan Oltean.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3984 secunde