Atleții constănțeni nu se pot antrena pe stadion! "Ne pregătim pe plajă"

189
Atleții constănțeni nu se pot antrena pe stadion!

Articole de la același autor

Atletismul constănțean se află în stand-by, chiar dacă ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că unele formațiuni sportive își pot relua activitatea.

Secția de atletism de la Clubul Sportiv Farul Constanța are un program bine stabilit, iar antrenamentele se fac pe plajă, din cauza faptului că stadionul din strada Primăverii este încă închis.

Profesorul Daniel Cojocaru are sub comanda sa trei sportivi pe care îi pregătește în condițiile în care poate, pe malul mării. Tehnicianul este sceptic în ceea ce privește reluarea sezonului competițional, pentru că sportivii nu sunt antrenați la capacitate maximă și nu pot face față la un nivel înalt.

"Am început să ne antrenăm pe plajă. Nu avem voie să intrăm în stadion, este închis. La București, loturile naționale intră pe stadion. Văd că la noi nu se poate. Totul este gândit într-un mod haotic. Vor să dea drumul la competiții spre sfârșitul lui august. Păi, cu ce? Mergem neantrenați la competiții? Vor da drumul la stadion, dar trebuie să asigure echipamentele necesare și trebuie multă organizare. Nu le vom face sportivilor teste pentru coronavirus, pentru că sunt scumpe. Doar cei care se antrenează la Izvorani beneficiază de teste. Dacă eu vreau să merg la Izvorani cu Cristina Bujin, trebuie să intru în carantină acasă cu tot cu familie 14 zile. Deranjul este foarte mare și nu are rost. Este un haos total", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Cojocaru.

Sunt personaje care susțin că atleții se pot antrena purtând măști, însă, în opinia lui Cojocaru, acest lucru este o aberație. Antrenorul de la malul mării explică faptul că un atlet nu poate purta mască în timp ce se antrenează, pentru că s-ar sufoca.

"În niciun caz sportivii nu pot purta mască în timpul antrenamentelor. Este o aberație. Îi invit eu pe cei care propun așa ceva să încerce să alerge cu mască pe față. Este greu să mergi normal, dar să mai și alergi. Sunt foarte multe lucruri care se bat cap în cap.

Din punctul meu de vedere, sezonul acesta este terminat. Putem doar să ne antrenăm, să ne menținem în formă. Prima parte a pregătirii o fac pe plajă, dar după aceea am nevoie de stadion, de infrastructură. Avem nevoie de culoare, de groapă de nisip, de garduri, de foarte multe. Pregătire fizică generală putem face. Ne este greu. Cei care sunt la munte pot merge pe dealuri, pe poteci, dar noi ce să facem? Dacă vrem să facem alergare în pantă, unde mă duc? Doar pe ciment găsim, iar acolo ne rupem picioarele. Am trei sportivi pe care îi supraveghez. Este vorba despre Cristina Bujin, Eduard Petre și Cristian Boboc. În această perioadă, este indicat să ne antrenăm pe nisip. Este suprafața moale, iar timp de trei săptămâni ne putem antrena acolo", a adăugat Daniel Cojocaru.

"Nu se vor relua competițiile"

Antrenorul spune că reluarea competițiilor nu este o soluție. Sportivii nu ar da un randament bun la Campionatele Naționale sau internaționale. De asemenea, Cojocaru critică și atitudinea Guvernului, care, în opinia sa, nu este ferm atunci când ia unele decizii.

"Vă repet, eu zic că nu se vor relua competițiile. La un Campionat Național vin aproximativ 250 de sportivi. Hai să punem la doi sportivi un antrenor. Dacă vrei să faci totul ca la carte, trebuie să ai din timp făcute rezervările de cazare, unde se mănâncă etc. Trebuie testat personalul de acolo cu 48 de ore înainte, sportivii trebuie să fie testați și ei. Chiar și așa, nu ești sigur că nu te infectezi de la hotel până la stadion. Vom respecta legea, pentru că nu avem ce să facem.

În altă ordine de idei, poate mulți dintre noi am avut coronavirus și nu am știut.

Cel mai dureros este că suntem conduși de niște incompetenți. Eu am toate geamurile spre stadionul «Badea Cîrțan». Duminică la prânz, stadionul era gol. Sâmbăta trecută, erau peste 200 de persoane. Românului, dacă îi interzici ceva, face mai rău", este de părere Daniel Cojocaru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4102 secunde