Ashleigh Barty a câștigat Turneul Campioanelor de la Shenzhen

190
Ashleigh Barty a câștigat Turneul Campioanelor de la Shenzhen - ashleighbarty-1572798099.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, a câștigat în premieră Turneul Campioanelor, după ce a învins-o în minimum de seturi, 6-4, 6-3, pe deținătoarea trofeului, ucraineanca Elina Svitolina, duminică la Shenzhen (China). Barty și-a însușit astfel cel mai mare premiu din istoria tenisului - 4,42 milioane de dolari.


Barty (23 ani, 1 WTA) și-a luat cu această ocazie revanșa în fața reprezentantei Ucrainei, care câștigase toate cele cinci partide anterioare împotriva australiencei. Precedentul lor duel a avut loc în primăvara acestui an, la Indian Wells, Svitolina impunându-se în trei seturi (7-6, 5-7, 6-4).


De această dată, campioana de la Roland Garros a jucat mult mai agresiv și a câștigat patru ghemuri pe serviciul adversarei sale. Jucătoarea de la antipozi s-a impus după o oră și 28 minute de joc și a intrat în posesia Trofeului Billie Jean King.  Ashleigh Barty a cucerit duminică al treilea său trofeu din acest an, după cele de la Miami și Roland Garros, ajungând la un total de șase titluri în circuitul profesionist.


Grație evoluțiilor sale de la Turneul Campioanelor, jucătoarea australiană și-a asigurat primul loc în clasamentul WTA la finele acestui an, dar și cel mai mare premiu din istoria tenisului, 4,42 milioane de dolari.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1155 secunde