Florin Iordănoaia, președintele CS Marea Neagră:

"Artele marțiale nu pot fi învățate fără disciplină!"

1451

Articole de la același autor

Filmele în care protagoniști sunt practicanții artelor marțiale au priză la tineret. Copiii vor să-i imite pe Bruce Lee sau Jackie Chan, dar trebuie să știe că, pentru a călca pe urmele maeștrilor lor, au nevoie de o disciplină de fier.

La CS Marea Neagră, se antrenează, în prezent, aproximativ 90 de sportivi, dintre care 50 fac performanță și participă la competiții. Anul trecut, prin club au trecut 225 de sportivi, dar mulți nu au rezistat cerințelor și au renunțat.
"Una dintre problemele frecvente cu care ne confruntăm este mentalitatea greșită a părinților, care vor să-și aducă la sală copiii doar o dată pe săptămână. Numai în ultimul timp, am înregistrat 20 de cazuri în care părinții ne-au solicitat să-i pregătim pe copii doar o dată pe săptămână. Cu părere de rău, i-am refuzat, explicându-le că activitatea noastră este una serioasă și că nu ne putem încurca cu jumătăți de măsură", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Marea Neagră, Florin Iordănoaia.
Specialist de marcă al artelor marțiale, Iordănoaia este de părere că generația tânără este tot mai puțin dispusă la efort.
"O altă categorie, destul de numeroasă, este formată din copiii care vin la club cu mult entuziasm, dar, după o perioadă, renunță, pentru că nu vor să depună efort. Și asta în condițiile în care au început cu antrenamente de intensitate redusă. În această situație, determinant mi se pare rolul familiei și al școlii. Părinții trebuie să intervină, să-i direcționeze pe copii către mișcarea fizică, indiferent de sportul ales. O parte dintre copii s-au lăsat pentru că nu le-a convenit să lucreze într-un mediu în care se impune disciplina. Noi îi pregătim să se apere, nu să se bată la școală sau pe la colțul străzii. Închipuiți-vă ce s-ar întâmpla dacă ne-am apuca să-i lovim pe toți cei care, dintr-un motiv sau altul, ne supără. Am fi pericole publice. În concluzie, artele marțiale nu pot fi învățate fără disciplină", a explicat președintele Iordănoaia.
Sportivii de la CS Marea Neagră se pregătesc, în momentul de față, în trei centre: la sala de sport a Școlii nr. 43, la sala Portul Constanța și la Casa Tineretului Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5981 secunde