Argint udat cu lacrimi, la Jocurile Europene. "Ne-am dorit prea mult să câștigăm!"

255
Argint udat cu lacrimi, la Jocurile Europene.

Articole de la același autor

Echipa feminină de tenis de masă a României a pierdut, sâmbătă, finala de la Jocurile Europene de la Minsk, disputată în compania puternicei reprezentative a Germaniei. 


Tricolorele au cedat în minimum de seturi, scor 0-3, și au urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere, ratând astfel șansa de a se califica direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. 


După o tragere la sorți nefavorabilă, elevele antrenorului Viorel Filimon au intrat stresate în meci și au greșit mai mult decât adversarele lor germane cu nume de… chinezoaice. 


Dublul Elizabeta Samara/Daniela Dodean Monteiro a pierdut, scor 2-3, în fața perechii Nina Mittelham /Xiaona Shan, Bernadette Szocs a cedat,1-3, în fața enervantei apărătoare Ying Han, iar Daniela Dodean a fost învinsă (1-3) de Xiaona Shan. 


"Ne-am dorit poate prea mult să câștigăm, am dat tot ce am putut mai bun din noi, dar am pierdut", a spus la finalul meciului Daniela Dodean, care nu și-a putut stăpâni lacrimile nici pe podiumul de premiere, nici în timpul interviurilor de după meci: "Poate că și oboseala de după meciul din semifinală și-a spus cuvântul. Învățăm din greșeli și sperăm ca data viitoare să fie mai bine". 


La rândul ei, Bernadette Szocs nu și-a ascuns tristețea de a fi ratat, momentan, calificarea la JO de la Tokyo 2020: "Mă doare tare că am ratat de două ori calificarea la Jocurile Olimpice - la dublu mixt și cu echipa, dar sper să ne luăm revanșa în următoarele competiții de calificare olimpică". 


Pe constănțeanca Eliza Samara a afectat-o cel mai tare scorul cu care România a pierdut în fața Germaniei. 
"Un 0-3 sec e greu de digerat. Dacă reușeam să câștigăm primul meci, cel de dublu, poate că altul era mersul partidei. Poate dacă nu era această miză uriașă a calificării la Tokyo… Nu știu ce să zic. Ne-am dorit prea mult calificarea. Următoarea șansă este în luna ianuarie, la turneul mondial de calificare olimpică, unde se vor califica opt echipe. Să vedem până atunci ce este de făcut", a declarat Eliza Samara, citată de cosr.ro. 


Supărarea tricolorelor a fost îndulcită de faptul că medaliile de argint le-au fost oferite chiar de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, care a oficiat festivitatea de premiere. Mascota Lesik, sosită în mijlocul medaliatelor după festivitatea de premiere, a reușit de asemenea să-i smulgă un zâmbet Danielei Dodean, cea mai afectată de înfrângere. 


XXX 
Bilanțul României la Jocurile Europene de la Minsk: două medalii de aur, trei de argint și patru de bronz. 
Aurul a fost câștigat de Laura Coman, în proba de pușcă aer comprimat 10 m, și de Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, la canoe 2x1.000 m. 


Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna și Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, de perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masă - dublu mixt și de echipa feminină de tenis de masă (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara și Daniela Dodean). 


Medaliile de bronz au fost obținute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Vâlvoi (cat. 64 kg) și Alina Păunescu (cat. +80 kg), și la gimnastică aerobică - grup (Gabriel Bocșer, Mihai Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Broței și Andreea Bogati). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3772 secunde