Argint la Cupa Europei! Bobul tricolor prinde viteză spre JO 2018

1877

Articole de la același autor

Chiar dacă lumea a intrat în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, există o categorie de sportivi pentru care vacanța este încă departe. Sunt practicanții sporturilor albe, pentru care calendarul competițional este în plină desfășurare. Miza? Calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

Echipajul Maria Constantin (pilot) / Florentina Iusco (împingător) a cucerit medalia de argint în proba feminină de bob 2 la Cupa Europei, etapă desfășurată, zilele trecute, în stațiunea La Plagne (Franța). 9 echipaje s-au aliniat la startul reuniunii, iar timpul tricolorelor antrenate de profesorul Paul Neagu a fost unul foarte bun - 2:04.31.

Pe prima poziție s-a clasat bobul Germaniei, avându-le la bord pe Christin Senkel și Leonie Fiebig (timp 2:03.32), în timp ce bronzul a revenit tot unor nemțoaice, Laura Nolte și Lena Zelichowski (timp 2:04.84).

Simultan cu întrecerile Cupei Europei, în Austria, la Innsbruck, au avut loc și cele ale Campionatului European, prilej pentru 12 echipaje de a intra în lupta pentru puncte.

Cele mai valoroase s-au dovedit a fi reprezentantele Germaniei, care, de altfel, au acaparat în totalitate podiumul. Titlul continental a revenit echipajului Stephanie Schneider/Annika Drazek, în timp ce echipajul României, alcătuit din Andreea Grecu (pilot) și Beatrice Puiu (împingător) a înregistrat al 10-lea timp, 1:48.17.

Fără bob deschizător de pârtie

"Am împărțit echipa în două. Pe pârtia din La Plagne, care este una tehnică, le-am trimis pe Maria Constantin și Florentina Iusco, iar decizia s-a dovedit a fi una foarte bună, fetele cucerind medalia de argint. La Europenele de la Innsbruck, au mers Andreea Grecu și Beatrice Puiu. Un concurs foarte dificil, în care obiectivul era câștigarea a cât mai multor puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice din 2018", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Paul Neagu.

Tehnicianul constănțean a ținut să sublinieze performanța excelentă a bobului pilotat de Maria Constantin.

"La prima manșă, Maria și Florentina au avut un start de 5.83. Din păcate, organizatorii nu au avut niciun bob deschizător de pârtie, ceea ce a făcut ca Maria să piardă aurul și totodată 10 puncte extrem de prețioase", a explicat profesorul Neagu.

v v v

Următoarele competiții rezervate practicanților bobului sunt Cupa Europei (Innsbruck, Austria; 5 ianuarie) și Cupa Mondială (Altenberg, Germania; 6 ianuarie).

Obiectivul lotului tricolor este acumularea a cât mai multor puncte, astfel încât să se califice la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), din februarie 2018, două echipaje, pilotate de Maria Constantin și Andreea Grecu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4463 secunde