Mai multe ştiri online:

Arestările continua în atletismul mondial

Ştire online publicată Miercuri, 20 Martie 2019. Autor: Mihai CHELEȘ
Judecătorii francezi însărcinați cu anchetarea sistemului de corupție pentru acoperirea cazurilor de dopaj din Rusia au emis două noi mandate internaționale de arestare pentru foști oficiali ai atletismului rus înainte de a-și încheia investigațiile, scrie AFP.

Aceste mandate au fost emise pe numele lui lui Valentin Balahniciov, fost președinte al Federației de Atletism din Rusia (ARAF), fostul trezorier al IAAF și un apropiat de Kremlin, și pe numele lui Alexei Melnikov, care a fost antrenorul principal în cursele de fond în cadrul ARAF, potrivit unor surse judiciare.

În urmă cu o săptămână, Federația Internațională de Atletism (IAAF) a anunțat menținerea suspendării Rusiei din cauza amplului scandal de dopaj, rămânând de îndeplinit două condiții pentru ridicarea acestei sancțiuni. Consiliul IAAF, reunit atunci la Doha, a explicat că solicită în continuare Rusiei plata costurilor generate de ancheta privind scandalul de dopaj din această țară și că așteaptă în continuare să-i fie remise după autentificare informațiile și eșantioanele laboratorului de la Moscova, recuperate la jumătatea lunii ianuarie de către Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Federația rusă de atletism a fost suspendată de IAAF în noiembrie 2015, în urma scandalului de dopaj instituționalizat cu care s-a confruntat Rusia, însă atleții ruși ''curați'' au putut concura ca neutri începând din decembrie 2016.

Pentru moment, în ciuda faptului că Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) a reabilitat pe 20 septembrie, cu anumite condiții, Agenția rusă antidoping (RUSADA), IAAF a ignorat această decizie și a hotărât să mențină până în luna iunie suspendarea atletismului rus, impusă în urmă cu trei ani.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 2.9036 secunde