Președintele AJ de Box Constanța, Toma Matei:

"Arbitrii refuză participarea la concursuri pentru că nu sunt plătiți!"

499
Președintele Asociației Județene de Box Constanța, Toma Matei, a declarat că arbitrii au ajuns să refuze participarea la multe dintre galele naționale pentru că organizatorii nu asigură baremul.
"Trăim vremuri grele. Deși avem un grup de arbitri tineri de mare perspectivă, apreciați la Campionatele Naționale sau Cupa României cu calificative de bun și foarte bun, care nu au avut abateri disciplinare sau sancțiuni primite din partea Federației Române de Box, ei bine, supărarea în rândul lor este mare. Și de înțeles, pentru că s-a ajuns în situația de a refuza participarea la campionate pentru că nu se asigură barem. Nici pe vremea comuniștilor nu se făcea muncă patriotică, darămite acum. Arbitrii merg cu mașinile lor, oficiază în ring fără a fi plătiți și își mai iau și înjurături din partea spectatorilor și chiar a antrenorilor. Presiunea este mare și chiar nu are rost să o suporți, din moment ce nu primești niciun ban. Din acest motiv, nu trebuie să ne surprindă faptul că, la Campionatele Naționale, dreptatea este împărțită de arbitri de valoare mai scăzută", a declarat, pentru "Cuget Liber", Toma Matei.
Președintele AJB Constanța, care a oficiat ca delegat general la multe ediții ale Campionatelor Naționale și ale altor gale importante din România, i-a nominalizat și pe arbitrii de perspectivă ai Constanței: Marius Marga, Marius Miron, Nicolae Ungureanu și Adrian Tănase.
"Repet, avem o garnitură de arbitri foarte bună. Drept dovadă, pe unde am fost, nu a avut nimeni nimic să ne reproșeze. Cred că federația ar trebui să-și îndrepte mai mult atenția și asupra acestui fenomen", a mai spus președintele Toma Matei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4082 secunde