Arbitrajul video va fi introdus din februarie în Liga Campionilor, a anunțat UEFA

88
Arbitrajul video va fi introdus din februarie în Liga Campionilor, a anunțat UEFA - arbitraj-1543845338.jpg

Articole recomandate

Asistența video în arbitraj (VAR) se va utiliza din optimile actualei ediții a Ligii Campionilor la fotbal, în februarie 2019, și va fi folosită și pentru finala Europa League, a anunțat luni UEFA, potrivit AFP.


Organismul de conducere al fotbalului european anunțase deja că dorește să utilizeze VAR pentru următoarea ediție a Ligii Campionilor, 2019/2020.


"Dacă o putem face înainte, de ce nu?", a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin, după reuniunea Comitetului Executiv de la Dublin. ''Suntem gata de a utiliza VAR mai devreme decât era prevăzut și suntem convinși că acest lucru va fi benefic pentru competițiile noastre în măsura în care îi va ajuta pe arbitri și va reduce numărul posibilelor erori'', a adăugat Ceferin.


Sistemul VAR este deja folosit în campionatele din Franța, Spania, Germania și Italia, iar în Premier League ar putea fi implementat din sezonul următor.


UEFA a confirmat, de asemenea, luni, utilizarea VAR în finala Europa League, în turneul Final Four al Ligii Națiunilor și la Campionatul European de tineret (U-21) din vara viitoare, competiție la care va participa și echipa României, informează Agerpres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8877 secunde