Pentru HCDS, toate gândurile duc la… Malmo

"Ar fi minunat să revenim în grupele EHF!"

427

Articole de la același autor

Liga Națională masculină de handbal se reia la finele acestei săptămâni, după pauza pricinuită de partidele echipelor naționale, din calificările pentru Euro 2020. Pentru HC Dobrogea Sud, urmează un nou duel în care pornește ca favorită, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 18, la Sala Sporturilor, împotriva CSM-ului Făgăraș, ocupanta locului 12.

"Nu ne permitem să-i subestimăm pe cei de la Făgăraș. Campionatul a demonstrat, în nenumărate rânduri, cât poate fi de imprevizibil. Avem o serie de trei meciuri în care, cel puțin pe hârtie, suntem mari favoriți și trebuie să ne impunem", a declarat președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu.

După partida cu CSM Făgăraș, constănțenii vor întâlni pe U Cluj

(10 noiembrie) și Știința Bacău

(14 noiembrie), apoi se vor deplasa în Suedia, unde vor întâlni pe RK Malmo (17 noiembrie), în prima manșă a turului trei din Cupa EHF.

"Trebuie să abordăm cele trei meciuri din campionat într-o manieră pozitivă și să reglăm cât mai bine mecanismele de joc, ca până la ora meciului cu Malmo să fim într-o formă sportivă foarte bună. Ar fi minunat pentru noi, pentru Constanța, să ne întoarcem în grupele unei competiții europene, după patru ani", a completat Stănescu.

În sezonul 2014/2015, HCM Constanța a evoluat în grupele EHF, fiind repartizată într-o grupă cu Holstebro (Danemarca), Granollers (Spania) și St. Petersburg (Rusia), obținând patru puncte. De atunci, nicio echipă de seniori din Constanța, indiferent de sport, nu a mai ajuns în grupele unei întreceri continentale.

Fanii constănțeni s-au mobilizat din prima secundă în care și-au aflat adversarii și vor fi prezenți în Suedia într-un număr considerabil, ca în vremurile HCM-ului.

"Mă bucur enorm pentru inițiativa suporterilor. Au fost mereu alături de noi în deplasări, iar acum ne vor fi alături în încercarea de a reveni în elita europeană. Le mulțumim foarte mult pe această cale", a spus președintele HCDS.

Returul cu FK Malmo este programat pe 25 noiembrie, la Sala Sporturilor din Constanța.

Șase jucători

convocați

la naționale

HC Dobrogea Sud nu a avut niciun jucător convocat la naționala României pentru confruntările cu Portugalia și Franța, din preliminariile Euro 2020. România a pierdut ambele dueluri, 13-21 cu Portugalia și 21-31 cu Franța, iar șansele de a mai ajunge la turneul final sunt minime.

Cu toate acestea, dobrogenii au avut convocați șase jucători la alte selecționate: Nikola Mitrevski și Velko Markoski (ambii Macedonia), Stevan Vujovic (Muntenegru), Dejan Malinovic (Bosnia-Herțegovina), Zoran Nikolic și Nikola Crnoglavac (ambii Serbia).

"Am văzut partidele echipei naționale. Consider că nu aveam șanse cu Franța, chiar dacă am început bine jocul. Poate doar să realizăm o diferență mai mică. În schimb, din meciul cu Portugalia se putea obține mai mult. HC Dobrogea Sud nu a avut jucători convocați la această acțiune, dar sunt sigur că pe viitor va avea. Noul antrenor al tricolorilor, spaniolul Manuel Montoya Fernandez, va avea timp să se convingă de valoarea jucătorilor noștri", a spus fostul internațional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Stire din Sport : CSU Neptun înfruntă  pe Știința Bacău
Pagina a fost generata in 2.9208 secunde