Președintele de onoare al AJL Constanța, Gigi Pambuca:

"Ar fi ceva de vis să avem un sportiv calificat la JO 2020"

804

Articole de la același autor

Au mai rămas puține zile până la finalul anului, așa că structurile sportive constănțene trag linia bilanțului, socotesc ce a fost bine și ce trebuie retușat, dar fac planuri și pentru anul ce vine, cu atât mai mult cu cât 2020 este an olimpic. Nici luptătorii nu fac excepție de la regulă! 


Președintele de onoare al Asociației Județene de Lupte Constanța (AJL), Gigi Pambuca, este mulțumit de rezultatele obținute de sportivii cluburilor din tot județul și privește încrezător spre viitor. 


"2019 a fost un an preolimpic bun, în care luptătorii au făcut performanță, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă întreaga Românie. S-au cucerit numeroase medalii, din competiții naționale și internaționale, iar aceste performanțe nu ar fi fost posibile fără susținerea unor persoane cărora doresc să le mulțumesc și pe această cale. 


Încep cu profesorul Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru», care a susținut luptele ori de câte ori am avut nevoie. De asemenea, subliniez relațiile excelente de colaborare dintre asociație și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, director Mariana Solomon, promptă la solicitările noastre atunci când a venit vorba despre organizarea competițiilor. Un tandem perfect am făcut și cu CS Farul, director Sorin Bașturea, iar cea mai bună dovadă o reprezintă cele două medalii europene care au îmbogățit, anul acesta, vitrina cu trofee a clubului. 


Am pus bazele colaborării cu Primăria Cumpăna, primar Mariana Gîju, iar primele rezultate au început deja să apară. S-a înființat o catedră de lupte la Cumpăna și direcționăm copiii din localitate către sport și educație", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele de onoare Gigi Pambuca. 


Acesta a ținut să remarce și sprijinul pe care luptele constănțene l-au primit din partea a două personalități: Elena Frîncu, fost director al DJST, și Ilie Floroiu, fost director al CS Farul. 


"De fiecare dată când am simțit că mă depășește o problemă, m-am consultat cu ei, am cerut un sfat și de fiecare dată l-am primit. Acești oameni sunt un model nu numai pentru mine, ci pentru întreaga comunitate", a spus Pambuca. 


Cu ochii pe JO de la Tokyo 
Pentru anul viitor, unul care, din punct de vedere sportiv, are în centrul atenției Jocurile Olimpice de la Tokyo, luptătorii constănțeni au gânduri mari. 


"Ar fi excelent dacă unul dintre sportivii noștri, în speță Răzvan Arnăutu, ar obține calificarea la JO. A fost la 30 de secunde distanță de această performanță, dar păstrează șanse în continuare, mai sunt turnee de calificare, important este ca el să fie sănătos. 


Țintim medalii și la competițiile de juniori, pentru că avem la dispoziție o generație foarte talentată, vrem să-i vedem pe podiumurile europene. 


Iar în plan administrativ, ne pregătim de o mare provocare: să organizăm, anul viitor, la Constanța, Campionatele Mondiale de lupte pe plajă", a mai spus omul care, după 10 ani la cârma asociației, a predat ștafeta actualului președinte, Vasile Vicol. 
"Mă bucur că Vicol și-a intrat serios în atribuții, a organizat Gala luptelor constănțene, este permanent alături de sportivi și antrenori. Iar acum, la final de an, le doresc tuturor multă sănătate și sărbători fericite", a mai spus Gigi Pambuca. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6463 secunde