Finala Campionatului Național Școlar la lupte greco-romane

Aprilie, luna medaliilor

756
1
Aprilie, luna medaliilor - lupte-1335380024.jpg

Luptătorii constănțeni au început promițător sezonul competițional 2012. Ei au urcat pe podium la Naționalele Școlare și vizează
medalii și la următoarele competiții de anvergură.

La turneul final al Campionatului Național Școlar la lupte greco-romane, competiție desfășurată, zilele trecute, la Tulcea, LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța a fost reprezentată de doi sportivi, Ilias Ozgean și Flavius Moise, ambii reușind să urce pe podium. La categoria 42 kg, Ozgean a ocupat locul întâi, iar la secțiunea 63 kg, Moise s-a clasat pe poziția a treia.
Bilanțul LPS-ului ar fi putut fi și mai bun dacă nu ar fi existat probleme de sănătate în echipă. Astfel, din cauza unei rubeole, Flavius Moise nu s-a putut antrena timp de două săptămâni, a mai pierdut din forță și a trebuit să se mulțumească doar cu bronzul. De asemenea, un alt foarte posibil titlu de campion a fost ratat prin absența lui Ionuț Caraș, indisponibil de aproximativ o lună și jumătate, din pricina unei accidentări. În cazul acestuia, se speră într-o refacere cât mai rapidă, pentru a fi apt la competițiile de luna viitoare.
"Am pășit cu dreptul în acest an competițional, cu medalii la Naționalele Școlare, un turneu unde participă, pe fiecare categorie, cei mai buni 12 luptători din țară. Pentru sportivii noștri, este un imbold, o motivare suplimentară în vederea Campionatului Național de cadeți de la Medgidia, care se va desfășura în perioada 18-20 mai, și a Campionatului Național individual de juniori de la Târgu Mureș, programat în intervalul 1-3 iunie. Îi felicit pe antrenori, pe Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, își fac din plin datoria, chiar își dedică viața acestui sport. Ne dorim ca, la nivel de asociație, să găsim soluții pentru a-i putea recompensa la nivelul efortului depus", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca.

Între 18 și 20 mai, la Târgu Jiu, va avea loc finala Campionatului Național Școlar de lupte libere, unde LPS "Nicolae Rotaru" CSS are trei sportivi calificați: Alexandru Cristea (50 kg), Sergiu Olteanu (76 kg) și Cosmin Cara-Ion (100 kg).
"Avem ca obiectiv câștigarea a câte două medalii la concursurile de la Medgidia, Târgu Mureș și Târgu Jiu și promovarea a cât mai mulți sportivi în loturile naționale", a mai spus Gigi Pambuca.



Comentează știrea

2. nicolae | 09 Februarie 2012 12:05 GLUME MARCA MAZARE , DE FOARTE PROST GUST !
26 aprilie 2012
2. nicolae | 09 Februarie 2012 12:05 GLUME MARCA MAZARE , DE FOARTE PROST GUST !

2. nicolae | 09 Februarie 2012 12:05 GLUME MARCA MAZARE , DE FOARTE PROST GUST !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.312 secunde