Antrenorul federal Gabriel Florea: „La loturile de juniori şi cadeţi, porţile rămân deschise”

272
Antrenorul federal Gabriel Florea: „La loturile de juniori şi cadeţi, porţile rămân deschise” - antrenorul-1620132794.jpg

Articole de la același autor

Loturile naţionale de handbal juniori (2002-2003) și cadeți (2004-2005) ale României au efectuat, timp de o săptămână, un stagiu de pregătire la Drobeta-Turnu Severin, încheiat cu două meciuri amicale în Serbia.

La întoarcerea în România, antrenorul federal Gabriel Florea a declarat că, în aceste vremuri dificile create de pandemia Covid-19, aceste meciuri amicale internaționale sunt binevenite.

„Lotul de cadeți a avut o evoluție și o atitudine bună în primul meci, apărarea a funcționat, am câștigat cu 33-29. Din păcate, ambii interi dreapta de mână stângă s-au accidentat, iar în al doilea meci, s-a văzut lipsa lor în atac, apărarea nu a mai fost la fel de eficientă ca în prima partidă și am pierdut cu 33-39.

La juniori, am jucat primul meci internațional după o lungă perioadă de timp împotriva reprezentativei similare a Serbiei, care este calificată la Campionatul European. Poate și din lipsa coeziunii și în urma unei mobilizări mai slabe din partea noastră, sârbii ne-au dominat la toate capitolele și, în primul meci, am suferit o înfrângere dureroasă, 20-33.


Al doilea meci a fost complet diferit, sportivii și-au schimbat atitudinea, au fost mai «răi» în apărare, mai uniți și, încurajați de colegii lor mai mici, au câștigat cu 25-24. Mi-aș dori să păstrăm această atitudine de la ultimul meci, să fim mai constanți, să fim din ce în ce mai buni, iar în august, în Letonia, să terminăm calificările pe primul loc și să revenim în prima grupă valorică la această categorie de vârstă.

La loturile de juniori și cadeți, porțile rămân deschise pentru toți jucătorii care doresc să ajungă aici, care progresează, care muncesc și au atitudine de învingător. Federația Română de Handbal va organiza, la sfârșitul lunii mai, un stagiu de pregătire unde vor fi prezenți și alți sportivi născuți în 2004, 2005, 2006, neconvocați până acum. Tot la sfârșit de mai, dacă situația generată de pandemie o va permite, la juniori vom juca două meciuri amicale, la Izvorani, împotriva reprezentativei similare a Poloniei”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, antrenorul federal Gabriel Florea.

XXX

Selecționerul naționalei masculine de handbal a României, Rareș Fortuneanu, a declarat, la finalul meciului de la Podgorica, scor 19-23 cu Muntenegru, că ratarea calificării la Campionatul European din 2022 s-a produs în „dubla” cu Kosovo, din care tricolorii nu au obţinut decât un singur punct.

„Echilibrul s-a rupt la începutul reprizei a doua, pe greșelile noastre individuale, care au fost în număr de 18. Toată repriza a doua a trebuit să fim în urmărire, presiunea a fost pe noi.

Însă calificarea s-a pierdut la cele două meciuri cu Kosovo. Din păcate, este încă o campanie pentru Campionatul European ratată”, a declarat selecţionerul Rareş Fortuneanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4738 secunde