Bobul - pasiunea comună a profesorului constănțean Paul Neagu și a lui Albert al II-lea

Antrenor personal al Prințului Suveran de Monaco

1464
Din România nu au plecat spre Occident numai hoți, cerșetori și muncitori necalificați. Vestul a importat în tăcere și mari valori, specialiști de marcă, oameni la serviciile cărora apelează personalități ale mapamondului. Unul dintre cei care fac cinste României în străinătate provine din Constanța.

Născut la Constanța, dar stabilit din 1979 în Germania, profesorul de educație fizică și sport Paul Neagu este o adevărată enciclopedie în materie de fiziologie și fizioterapie. Și-a instalat cartierul general la Winterberg, în munții "Țării de Sus", unde a pus bazele unei afaceri de mare succes: a deschis două centre de terapie și aduce 3.500 de turiști anual pentru Olimpic-Bob Race.

Printre personalitățile care îi folosesc constant bazele se numără Prințul Suveran de Monaco, Albert al II-lea, profesorul Neagu fiindu-i acestuia antrenor personal.

"La serviciile noastre apelează oameni din toate colțurile lumii. Vin nu numai pentru terapie, ci și pentru cursele cu bobul. Prințul Suveran de Monaco este un mare pasionat al sporturilor de iarnă în general și al bobului în special, iar un alt bun prieten comun care întregește echipa este Michael Schnitzeler, «boss»-ul companiei Uerige, cel mai important producător de bere bătrână din Dusseldorf", ne spune Paul Neagu.

În vârstă de 57 de ani, profesorul constănțean este, la rândul său, un împătimit al bobului. Anul acesta, a participat, alături de frânarul prințului Albert al II-lea, Sebastian Gattuso, șef al Comitetului Olimpic Monaco, la Turneul de veterani de la Innsbruck (Austria), unde a ocupat locul șase. De asemenea, la Campionatele Naționale ale României, care au avut loc tot la Innsbruck, s-a clasat pe locul doi, după ce, la finalul primei manșe, era lider.

Și fiii săi - Robert (34 de ani) și Andreas (26 de ani) - sunt practicanți ai bobului, mezinul familiei câștigând trei ani la rând titlul de campion al României.

v v v

În calitate de antrenor, profesorul Neagu le-a condus pe Ana Andreea Constantin și Andreea Grecu în topul celor mai buni sportivi de la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, din luna ianuarie, fetele aducând României un onorant loc șase. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2212 secunde