Andreea Răducan, noua președintă a Federației Române de Gimnastică

308
Andreea Răducan, noua președintă a Federației Române de Gimnastică - andreearaducan-1501776167.jpg

Articole de la același autor

Fosta mare gimnastă Andreea Răducan, va deveni, astăzi, președinta Federației Române de Gimnastică pentru următorii patru ani. Comitetul Executiv al forului a validat candidaturile pentru noul Comitet Executiv, iar Andreea Răducan este singura candidată pentru poziția de președinte. Festivitatea de învestire în funcție va avea loc la sediul Ministerului Tineretului și Sportului de la București.


Andreea Răducan este multiplă medaliată în competițiile internaționale și s-a retras din gimnastică în 2002, după campionatele mondiale de la Debrecen (Ungaria). 


De asemenea, Andreea Răducan a fost depistată pozitiv cu pseudoefedrină, în urma unui test antidoping și i-a fost retrasă medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, la individual compus. S-a ajuns în această situație după ce Răducan ar fi luat un Nurofen pentru răceală. În 2003, Comitetul Executiv al Agenției Mondiale Antidoping a scos pseudoefedrina din lista substanțelor interzise, însă nu i-au returnat medalia gimnastei din România.


Andreea Răducanu îl urmează în funcție la Federația Română de Gimnastică pe Adrian Stoica, cel care a condus destinele gimnasticii românești în ultimii 12 ani.


Cu toate acestea, în cadrul Comitetului Executiv se vor duce lupte pentru celelalte posturi disponibile: vicepreședinte (două locuri) - Maria Fumea, Dănuț Grecu, Monica Roșu; membru (șapte locuri) - Vasilica Agop - antrenor, Dragoș Bîrzu - antrenor, Angela Cacoveanu - antrenor, Olga Didilescu - personalitate, Adrian Durlă - personalitate, Nicolae Forminte - antrenor, Gina Gogean-Groza - personalitate, Ingrid Istrate - personalitate, Cătălin Meran - antrenor, Cristian Moldovan - antrenor, Florin Popa - antrenor, Augustin Pop - antrenor și Cristina Spînu - antrenor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4842 secunde