Andreea Grecu și Teodora Vlad, vicecampioane mondiale la bob

358
Andreea Grecu și Teodora Vlad, vicecampioane mondiale la bob - andreea-1549210898.jpg

Articole de la același autor

Românii practicanți ai sporturilor albe au avut un week-end de vis, reușind noi clasări fruntașe la competițiile internaționale de bob. Bineînțeles, la bob, fetele antrenate de profesorul Paul Neagu s-au numărat printre laureați, o singură sutime despărțindu-le de titlul mondial!

Echipajul român Andreea Grecu (pilot) / Teodora Andreea Vlad (împingător) a reușit o performanță de excepție, cucerind medalia de argint în proba feminină de bob dublu din cadrul Campionatului Mondial de juniori, disputat, week-end-ul trecut, pe pârtia Eisarena din Konigssee (Germania). 


Cele două sportive legitimate la CSSI Mamaia și antrenate de profesorul Paul Neagu au înregistrat un timp foarte bun, 1:42.25, și numai o sutime le-a despărțit de titlul mondial, cucerit de echipajul austriac Katrin Beierl / Jennifer Jantina Oluumi Desire Onasanya. 


Pe locul trei a sosit echipajul Germaniei, format din Kim Kalicki și Kira Lipperheide (1:42.48), iar sub podium au terminat echipe experimentate, din Rusia, Elveția, Germania și chiar China. 


"Este un rezultat extraordinar, fetele au obținut titlul de vicecampioane mondiale după două manșe dramatice. Am avut emoții mari, chiar foarte mari! După prima manșă, fetele erau pe doi, la o sutime de austriece! Și-au făcut record la start, de la 5.33 la 5.30. Și jos au avut cel mai bun timp, 51.06. A fost anul sutimilor!", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul lotului olimpic feminin de bob al României, prof. Paul Neagu.

Administrația locală, repetentă!

Tehnicianul constănțean a ținut să mulțumească, prin intermediul ziarului nostru, tuturor celor care susțin activitatea bobului constănțean, dar și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care este tratat de către autoritățile locale.

"Mulțumim celor care sunt alături de noi, le dedicăm acest titlu de vicecampioane mondiale. Pe de altă parte, nu pot să nu fac o comparație între cum sunt recompensați campionii în alte județe și cum sunt tratați campionii noștri de către administrația locală. La Deva, Florentina Iușco a primit 300.000 de lei pentru că a câștigat campionatele universitare și Cupa Bistrița, iar noi nu am primit nici măcar premierea de anul trecut. E rușine mare! Andreea Grecu e campioană mondială în 2018 și acum vicecampioană mondială. Oare acest lucru nu înseamnă nimic la Constanța?", a declarat profesorul Neagu.

XXX

Și echipajul de bob masculin Mihai Tentea / Ciprian Daroczi a reușit cu succes să mențină bobul românesc pe podium.

La Campionatul Mondial U23, desfășurat tot la Konigssee, cei doi români s-au clasat pe locul trei, în urma echipajelor Jonas Jannusch / Benedikt Hertel (Germania) și Michael Vogt / Sandro Michel (Elveția).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5797 secunde