Circuitul World Series, etapa de monobob de la Innsbruck

Andreea Grecu, mai rapidă decât campioana olimpică Mariama Jamanka

982
Andreea Grecu, mai rapidă decât campioana olimpică Mariama Jamanka - andreea2-1608045411.jpg

Articole de la același autor

Sportiva română Andreea Grecu, pilotul nr. 1 la ora actuală în lotul olimpic feminin de bob al României, s-a clasat pe locul şase în proba de monobob din cadrul etapei de la Innsbruck (Austria) a circuitului World Series.

La start, s-au aliniat nu mai puţin de zece piloţi, reprezentând şapte naţiuni - Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Marea Britanie, Australia şi România -, iar sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a fost cronometrată într-un minut, 52 secunde, 21 sutimi.

Chiar dacă nu a urcat pe podium, Andreea Grecu se poate mândri cu o clasare superioară faţă de cele reuşite de campioana olimpică Mariama Jamanka (Germania; locul 8) sau vicecampioana mondială Kim Kalicki (Germania; locul 7).

Medalia de aur a fost cucerită de australianca Breeana Walker (1:51.08), o fostă atletă cu performanţe la 400 metri garduri, argintul i-a revenit Laurei Nolte (Germania; 1:51.52), iar bronzul, austriecei Katrin Beierl (1:51.64).

XXX

Tot la Innsbruck, a avut loc şi o etapă de Cupă Mondială, iar în proba feminină de bob dublu, echipajul României, avându-le în componenţă pe Andreea Grecu (pilot) şi Katharina Wick (împingător), s-a clasat pe locul nouă, cu timpul de un minut, 48 secunde, 91 sutimi.

Podiumul a fost acaparat în totalitate de echipajele Germaniei: locul 1: Laura Nolte / Deborah Levi (1:47.00); locul 2: Kim Kalicki / Ann-Christin Strack (1:47.30); locul 3: Mariama Jamanka / Leonie Fiebig (1:47.45).

La startul probei, s-au aliniat 12 echipaje, reprezentând nouă naţiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3397 secunde