Cupa Mondială de bob, la St. Moritz

Andreea Grecu, felicitată de prințul Albert de Monaco

1595

Articole de la același autor

A primit aplauze pentru performanțele de la atletism. S-a pregătit serios și a intrat și în lumea sporturilor albe, a ajuns în lotul național de bob, iar mai nou a primit felicitări din partea prințului Albert de Monaco. Bravo, Andreea Grecu! 


Cele mai bune echipaje feminine de bob din lume și-au dat întâlnire, week-end-ul trecut, pe celebra pârtie naturală de la St. Moritz (Elveția), unică pe mapamond. Într-o reuniune selectă, dominată de SUA, Canada și Germania, România a avut două echipaje în competiție, formate din Andreea Grecu (pilot) / Olivia Vild și Maria Constantin (pilot) / Erika Halai, sportivele legitimate la CSSI Mamaia / CSO Sinaia fiind apreciate de asistență. 


De altfel, însuși prințul Albert de Monaco, prezent la eveniment, a ținut să o felicite pe Andreea, pe care o consideră un tânăr pilot de mare perspectivă! 


În clasamentul final, Andreea și Olivia au ocupat locul 16, după ce, în manșa a doua, au urcat nu mai puțin de trei poziții, iar Maria și Erika au încheiat reuniunea pe locul 15. 


"A fost o evoluție bună la Cupa Mondială de la St. Moritz, pe un circuit natural, unic în lume. Temperaturile scăzute dau posibilitatea în fiecare an să se construiască pârtia de bob din zăpadă. Dimineața, la ora 8, temperatura pe pârtie este de -20°! Cu cât se merge mai mult pe ea, cu atât timpii sunt mai repezi. 


Așadar, numerele de start din spate au avantaje enorme! Noi am avut startul nr. 2 cu Andreea i nr. 5 cu Maria, însă, chiar și așa, a fost un concurs frumos", a declarat, pentru "Cuget Liber, antrenorul lotului național feminin de bob al României, prof. Paul Neagu. Tehnicianul constănțean a ținut să sublinieze că echipamentul pe care îl folosesc fetele sale este departe (rău) la nivelul competitoarelor. 


"Andreea merge cu un bob vechi, pe care, până acum, l-a folosit Maria. Avem mare nevoie de un bob nou, pentru a putea conta în lupta pentru pozițiile fruntașe. Să vă dau un exemplu concret: la -20 grade gheața este tare și se lipesc patinele. Atunci când te lupți cu sutimile, fiecare aspect contează. Practic, echipamentul face diferența", a explicat profesorul Neagu. 


Săptămâna aceasta, tricolorele revin în Germania, mai exact la Winterberg, stațiune care va găzdui Cupa Europei, unde Andreea va pilota bobul de doi, iar Maria, bobul de patru. 


De asemenea, la Winterberg vor mai avea loc Campionatele Mondiale de juniori, unde România va alinia echipajul său cel mai tare: Maria Constantin / Andreea Grecu! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.352 secunde