Andreea Ana, o luptătoare vicecampioană mondială și elevă eminentă!

5185
Andreea Ana, o luptătoare vicecampioană mondială și elevă eminentă! - anaandreea-1475776276.jpg

Articole de la același autor

Mangalia a intrat pe elitista hartă mondială a luptelor. Și asta pentru că o tânără sportivă din localitate a adus în sudul litoralului o medalie de argint dintr-o competiție de anvergură: Campionatul Mondial. 


Dacă a-i zări-o pe stradă ori la școală, nu te-ai gândi că liceana blondină are atâta forță. Emană deli-catețe, caracter și inteligență, însă este și un sportiv de nota 10, o mân-drie a comunității locale. 


Așa poate fi descrisă Andreea Ana, luptătoarea de la CS Mangalia care, la recent încheiatele Campionate Mondiale rezervate cadeților, de la Tbilisi (Georgia), a cucerit medalia de argint, în limitele categoriei 46 de kilograme. 


Andreea a povestit, pentru cititorii "Cuget Liber", cum a început luptele, de ce a ales această disciplină și cui îi datorează această mare performanță. 


"Am început luptele în urmă cu șase ani. Am venit la sală, am pășit pe saltea, am făcut câteva exerciții, mi-a plăcut și am decis să continui această disciplină. Au început turneele și au venit medaliile, ceea ce mi-a dat un plus de motivație. La Campionatele Naționale, la categoria mea de greutate, am numai victorii și am concursuri în care am învins și băieți. Până la această medalie mon-dială, am mai urcat și pe alte podiumuri in-ternaționale, fiind inclusiv campioană bal-canică. La Mondialele de la Tbilisi, cele mai dificile adversare au fost japonezele, finala fiind pierdută tot în fața unei sportive din Țara Soarelui Răsare. Am ambiția însă de a-mi lua revanșa, și asta cât mai curând! Vreau să mul-țumesc pe această cale tuturor celor care m-au sprijinit în cariera de sportiv, fraților Lucian și Ionel Luca (n.r. - vicepreședinte al Federației Române de Lupte, respectiv președinte de onoare al CS Mangalia), actualului președinte al CS Mangalia, Dragoș Dima, și antrenorului care m-a des-coperit, Marian Oancea, cel cu care lucrez și în prezent. Pentru anul viitor, am planuri mari, obiectivul fiind cuce-rirea medaliei de aur atât la Campionatul European, cât și la Cam-pionatul Mondial", a declarat Andreea Ana. 


Andreea nu este numai un sportiv laureat, ci și o elevă eminentă. Este elevă în clasa a X-a la Liceul "Callatis" din Mangalia (diriginte, prof. Didina Munteanu), profil științe sociale, iar media de absolvire a anului trecut este 9.50! 


La terminarea liceului, și-a propus să urmeze cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3713 secunde