Andreas Paul Neagu, pilotul constănțean de bob de la Cupa Mondială

3407
Poate că o să vă surprindă, însă de aici, de la Constanța, a plecat spre marea performanță un pilot de bob. Andreas Paul Neagu participă, luna aceasta, la trei evenimente majore, etape ale Cupei Mondiale. 


Trei week-end-uri consecutive, trei încercări "de foc" pentru sportivul constănțean Andreas Paul Neagu, pilotul echipajului de bob 2 al României, care este prezent, alături de coechipierul său Florin Crăciun (fost atlet, specializarea aruncarea suliței) în circuitul Cupei Mondiale. 

Prima dintre cele trei etape a avut loc, week-end-ul trecut, pe pârtia de la Lake Placid (SUA), iar cei doi români au avut o evoluție onorabilă. Urmează, pe 17 noiembrie, cursa de pe pârtia de la Salt Lake City (SUA), apoi, pe 24 noiembrie, cea de la Wistlar (Vancouver, Canada), una dintre cele mai rapide și mai pericu-loase piste din lume. Concurenții trebuie să fie extrem de atenți, pentru a evita tragedii de genul celei de la ediția JO de iarnă din 2010, aici pierzându-și viața sportivul georgian Nodar Kumaritashvili.

Înainte de a traversa Atlanticul, Andreas a avut posibilitatea de a se antrena, timp de trei săptămâni, în Germania, coborând cu bobul pe gheața pistelor de la Oberhof, Winterberg și Altenberg.

"Acest stagiu preparativ din Ger-mania a fost luat în considerare de conducerea Federației Române de Bob și Sanie, care a decis ca Andreas și Florin Crăciun să reprezinte țara noastră la Cupa Mondială. Vreau să subliniez un aspect, foarte important: fără sprijinul federației și al clubului unde este legitimat, CSO Sinaia, Andreas nu ar fi avut posibilitatea de a se antrena în Germania. Vrem să le mulțumim pe această cale celor care ne-au susținut în demersul nostru", a declarat, pentru "Cuget Liber", tatăl sportivului, profesorul Paul Neagu.

Supravegheat de Bernhard Lehmann

Profesorul Neagu ne-a mai dezvăluit unul dintre motivele pentru care constănțenii trebuie să îi țină pumnii strânși compatriotului lor în aventura de peste Ocean.

"Primul său antrenor din Germania, Bernhard Lehmann, fost multiplu medaliat olimpic, una dintre marile personalități ale bobului mondial, care îi urmărește cu atenție evoluțiile, i-a transmis lui Andreas că, dacă va reuși să se întoarcă acasă fără nicio răsturnare pe cele trei pârtii, își va scoate pălăria în fața sa. Această declarație l-a ambiționat pe Andreas, reprezintă un plus de motivație și totodată o onoare pentru sportul constănțean", a explicat profesorul Neagu.

v v v

După încheierea circuitului de Cupă Mondială, Andreas Paul Neagu își va continua antrenamentele și cursele în Germania, la Winterberg. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.375 secunde