Anca Heltne, locul șapte la Campionatul Mondial de la Doha

1505
Atleta Anca Heltne (CS Farul Constanța - CSM București) a încheiat pe locul șapte evoluția din finala probei de aruncare a greutății de la Campionatul Mondial de sală de la Doha (Qatar).
Cea mai bună aruncare a lui Heltne a măsurat 18,86 m, fiind reușită din prima încercare. A doua aruncare a fost de 18,58 m, iar pe următoarele patru le-a ratat. Atleta de pe locul șase, Jillian Camarena - Williams, din SUA, a aruncat 19,34 m. Proba a fost câștigată de Nadzeya Ostapchuk (Belarus), cu 20,85 m. Heltne se calificase în finală de pe locul trei (din 17 sportive), cu o aruncare de 19,10 m, după Ostapchuk (20,09 m) și Valerie Vili (Noua Zeelandă) - 19,81 m.
Locul șapte ocupat de Anca Heltne a fost cea mai bună performanță a României la Doha, după ce Adelina Gavrilă și Ancuța Bobocel, celelalte două sportive care au făcut parte din delegația tricoloră, nu au reușit să se califice în finală, la triplusalt, respectiv 3.000 m.
Gavrilă a ocupat în calificări locul 15 din 17 participante, în vreme ce Bobocel a ratat la mustață prezența în finală, fiind prima sub linie, cu al său loc nouă din serii. Timpul înregistrat, 8:54.08, a reprezentat însă cea mai bună performanță a lui Bobocel de până acum pe 3.000 m.
Obiectivul României la aceste Mondiale nu a fost atins, oficialii federali propunându-și înaintea competiției calificarea în două - trei finale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1107 secunde