Liga Naţională de baschet masculin

Americanul William Brown, cel mai bun joc al stagiunii pentru BC Athletic Neptun

Sâmbătă, 03 Aprilie 2021
771
Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun Constanţa a fost învinsă, cu scorul de 53-73, de SCMU Craiova, într-o partidă disputată în Sala „Gabriela Szabo” din Voluntari, contând pentru turneul cu numărul 10 al Ligii Naţionale.

Chiar dacă „Gladiatorii din Tomis” au opus o rezistenţă curajoasă, în special după pauza principală, oltenii au controlat jocul de la un capăt la celălalt, adjudecându-şi toate cele patru sferturi: 21-16, 20-12, 16-14 şi 16-11.

După un meci în care a lipsit de pe parchet, americanul William Brown a revenit pe teren şi, sprijinit de colegii săi, a făcut cel mai bun joc al său din acest sezon, terminând cu 15 puncte, cinci recuperări, două blocaje și o medie de eficiență 19. De la BC Athletic Neptun, s-au mai remarcat americanii Siler Joseph Schneider (nouă recuperări) şi Kendall Davon Bell (şapte pase decisive).

Într-o altă partidă din campionat, CSO Voluntari a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti, scor 105-90, şi şi-a consolidat poziţia pe podiumul Ligii Naţionale.

XXX

Şase candidaturi - Carmen Tocală, Virgil Stănescu, Ştefan Săndulache, Svetlana Simion, Cătălin Burlacu şi Mircea Voinescu - au fost validate pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri a FRB urmând a avea loc, în data de 15 aprilie, de la ora 10.00, la sediul federaţiei din Bucureşti.

După două mandate la conducerea federaţiei, preşedintele în exerciţiu, Horia Păun, nu a mai candidat.

Pentru cele două posturi de vicepreşedinte s-au înscris Mircea Cristescu şi Alina Moanţă.

Candidaturi pentru funcţia de membru al Consiliului Director: patru membri reprezentanţi ai cluburilor de juniori - Vlad Andronescu, Alin Covaciu, Dacian Dan, Veronica Gavrilă, Vlad Ghizdăreanu, Alexandru Hulpus, Petruţ Mihai, Florin Nini, Emil Şteţca, Ovidiu Stochici şi Cătălin Tănase; patru membri reprezentanţi ai cluburilor de seniori - Dragoş Barbu, Daniel Calancea, Oliver Floca, Istvan Rusz şi Şerban Sere; doi membri din afara structurilor afiliate FRB - Aurora Dragoş, Marius Marinescu, Mircea Martiş, Titus Nicoară, Matei Popovici şi Bedir Sefer. Pagina a fost generata in 0.2271 secunde