Președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan:

"Am ajuns pe primul loc, vrem să rămânem acolo și la turneul final!"

268

Articole de la același autor

Într-o societate care doi bani nu dă pe sport și educație, iată că un club sportiv constănțean de rugby, CS Cleopatra Mamaia, a demarat cu succes un nou proiect, la finele căruia așteaptă titlul de campioană națională.

După medaliile de aur și argint cucerite în ultimele două ediții ale Campionatului Național de rugby juniori U18/19, CS Cleopatra a luat-o, toamna aceasta, de la capăt, cu echipa de juniori U16. Chiar dacă debutul stagiunii a fost puțin ezitant (6-12 cu Metrorex București, în prima etapă, acasă, pe o ploaie năprasnică), tânăra formație de pe litoral și-a revenit din mers, a strâns trei victorii consecutive (24-16 cu CSRTM Callatis Mangalia, în deplasare, 30-5 cu Liceul "Aurel Vlaicu" București, acasă, și 20-5 cu Steaua București, în deplasare), astfel încât finalul turului și totodată al anului competițional 2015 o găsește instalată în fotoliul de lideră.

Dar până la ziua în care vor intra în vacanță, 18 decembrie, jucătorii antrenați de Radu Nicolae Mocanu și Victor Bezușcu vor mai susține două meciuri amicale, ambele în deplasare: pe 14 noiembrie, cu Liceul "Aurel Vlaicu" București, și pe 18/19 noiembrie, cu LPS Bârlad, ambele grupări având relații de colaborare foarte bune cu CS Cleopatra.

"Am ajuns pe primul loc, dar, pentru a deveni din nou campioni, mai este foarte mult de muncă. În perioada următoare, vom intensifica antrenamentele, pentru îmbunătățirea relațiilor și a tehnicii de joc, a circulației balonului, a îndemânării și a placajelor", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra Ma-maia, Vasile Chirondojan.

După vacanță, reunirea lotului se va face pe 10 ianuarie, apoi echipa va efectua un cantonament de 10 zile, la Poiana Brașov. La revenirea la Constanța, Cleopatra va mai susține alte 2-3 jocuri de verificare înaintea abordării returului de campionat.

"Sperăm să ne păstrăm prima poziție în clasament până la finele returului, iar la turneul final, să fim tot pe locul întâi. Pentru că acesta este obiectivul pe care l-am stabilit: câștigarea unui nou titlu de campioană națională! Poate pare un obiectiv curajos, dar, când fac această afirmație, am în vedere două argumente: unitatea grupului și cuplul de antrenori Mocanu/Bezușcu, doi tehnicieni foarte buni, ambițioși, care lucrează după ultimele programe internaționale. Sunt convins că roadele activității de acum vor fi culese la turneul final. Cei doi antrenori au un potențial de progres foarte mare, mă bucur că ei sunt preocupați să investească în propriile lor cunoștințe, sunt înscriși la cursuri de specialitate, pe care le vor absolvi în 2016. La ora actuală, sunt printre cei mai buni antrenori de juniori din România", a explicat președintele Chirondojan.

v v v

Un alt obiectiv important stabilit de conducerea clubului Cleopatra este pro-movarea a 5-6 jucători în lotul național de juniori U16 al României.

"Menirea noastră este să creștem jucători, să-i ajutăm pe acești copii să progreseze și să fie schimbul de mâine al echipei naționale. Pentru început, vrem să furnizăm lotului României 5 sau 6 jucători, apoi, pe măsură ce vor trece la categoriile mai mari de juniori, numărul celor convocați să crească", a mai spus președintele Vasile Chirondojan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Sport : CS Cleopatra,  ultimul test din grupa B
Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Sport : Un nou start  pentru CS Cleopatra
Pagina a fost generata in 0.2936 secunde