Alteții ruși rămân suspendați. Ratează Jocurile Olimpice!

364
Alteții ruși rămân suspendați. Ratează Jocurile Olimpice! - atletii-1469119556.jpg

Articole de la același autor

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul Comitetului Olimpic Rus și al celor 68 de atleți care solicitau dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au fost suspendați de Federația Internațională de specialitate. 


Conform TAS, Comitetul Olimpic Rus rămâne să selecționeze ca reprezentați doar sportivi ruși care sunt rezidenți în străinătate, ce au fost supuși în prealabil unui sistem de control antidoping altul decât sistemul rus. Un astfel de caz este cel al săritoarei în lungime Daria Klishina. 


Pe 13 noiembrie 2015, Federația Internațională de Atletism a suspendat Federația de Atletism din Rusia din calitatea de membru al organizației, în urma unei investigații independente a Agenției Mondiale Antidoping, care a relevat un dopaj pe scară largă al atleților ruși. Acestora le-a fost interzis dreptul de a mai participa la competiții organizate de Federația Internațională de Atletism, iar acum în întrecerile olimpice. 


Luni, raportul "McLaren" a acuzat laboratoarele antidoping din Moscova și Soci de faptul că au protejat sportivii ruși dopați, în cadrul unui "sistem de dopaj de stat securizat, condus, controlat și supervizat" de ministerul rus al Sporturilor, cu "ajutor activ al FSB, serviciile secrete ruse".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5366 secunde