Campionatul Național de lupte greco-romane

Alexandru Toader, imbatabil la Tulcea

3531
Alexandru Toader, imbatabil la Tulcea - f4e8226fb6b4d49a865d94fe87df2f44.jpg

Articole de la același autor

Constanța a obținut trei medalii la Campionatul Național individual de copii la lupte greco-romane, de la Tulcea. Alexandru Toader (CSS Medgidia - Farul) a devenit campionul categoriei 59 kg, în vreme ce Ionuț Caraș (LPS "Nicolae Rotaru" CSS) și Flavius Moise (CSS Medgidia) au urcat pe locurile doi, respectiv trei la 53 kg.
"Alexandru este un campion incontestabil. A obținut cinci victorii clare, prin tuș. Finala a fost frumoasă, ridicându-se la nivelul așteptărilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul "șefului" de la 59 kg, Daniel Toader.
Întrucât s-a accidentat serios în sferturi, la coaste, Ionuț Caraș nu a putut lua și el aur, pierzând în finală, la puncte, la limită. Deși a avut dureri serioase, Ionuț nu a abandonat după ce s-a lovit, luptând accidentat încă două meciuri, fapt care a stârnit admirația tuturor.
"Ținând cont de această situație și de faptul că a slăbit șase kilograme pentru această competiție, ar fi fost nedrept ca Ionuț să nu ia o medalie", ne-a spus Ioan Giuglea, care, alături de Valentin Dobrin, îi pregătește pe luptătorii de greco-romane de la LPS. 28 de sportivi au participat la categoria 53 kg, dintre cei 240 prezenți la Tulcea.
Liceul cu Program Sportiv a concurat cu patru copii. De la întrecere nu a lipsit nici Farul Constanța (antrenor, Vasile Dușu), George Boantă (categ. 35 kg) și Laurențiu Gâțu (catetg. 73 kg) clasându-se pe poziția a șaptea.
În paralel cu întrecerea de la Tulcea, la București s-a desfășurat una dintre zonele Campionatului Național de lupte libere. Cluburile constănțene au calificat șase sportivi pentru etapa finală de la Odorhei, din aprilie. LPS "Nicolae Rotaru" CSS (antrenor, Ioan Bărbătei), care a participat cu șapte băieți, va concura la finale cu Ștefan Marin (locul 1 la categ. 100 kg), Cosmin Caraion (1 la 85 kg) și Nicolae Sasu (2 la 50 kg). Alți doi luptători, Vasile Ilie (categ. 50 kg) și Alexandru Serghei (categ. 62 kg), au ratat la mustață calificarea, pierzând în meciul pentru locul trei.
De la CSS Medgidia, s-a calificat Rariana Moise (categ. 56 kg) - locul trei, iar de la CS Mangalia (antrenor, Marian Oancea) - Denisa Macovei și Nicoleta Popa, câștigătoarele categoriilor 70 kg, respectiv 43 kg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3258 secunde