Alexandru Stupu a acces în turul secund al Europenelor de kendo

592

Articole de la același autor

Doi sportivi legitimați la CS Kaybukan Constanța, Alexandru Stupu și Maria Moise, au participat, cu naționala României, la ediția 2010 a Campionatului European, competiție găzduită de orașul Debrecen (Ungaria).
Chiar dacă nu a intrat în lupta pentru medalii, Alexandru Stupu a avut o bună evoluție în proba individuală. A câștigat ambele meciuri din turul întâi, disputate în compania unor adversari din Israel și Austria, și a acces, astfel, în turul secund, fază în care a fost învins, după o bătălie spectaculoasă, de campionul Ungariei.
La individual feminin, Maria Moise a fost eliminată încă din primul tur. Constănțeanca s-a impus în fața reprezentantei Rusiei, dar a cedat apoi în întâlnirea cu o sportivă din Serbia.
"S-a mai încheiat o etapă din activitatea competițională a acestui an, o etapă de verificare a potențialului național și local. Turneul continental a fost unul foarte puternic, incluzând meciuri spectaculoase, de un bun nivel tehnic. Deși echipa națională nu a reușit să urce în fazele superioare ale competiției, tricolorii au avut, totuși, o comportare frumoasă. Au câștigat multe meciuri și s-au remarcat în dese rânduri, culegând aplauzele spectatorilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Moise, membru al clubului Kaybukan.
La secțiunea echipe feminine, România s-a luptat cu Polonia, Slovenia și Turcia, reușind să se califice în turul doi, unde a pierdut în fața Norvegiei. Maria Moise a adus echipei două victorii și două meciuri egale. La masculin, formația României n-a putut trece, în primul tur, de Spania și Olanda.
Campioane europene au devenit, și la fete, și la băieți, echipele Franței. La individual feminin, cununa de lauri i-a revenit unei sportive din Germania, iar la individual masculin, câștig de cauză a avut un luptător italian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Martie 2010
Stire din Sport : "Samuraii" de Constanța
Joi, 07 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Kendo, sportul celor puternici
Joi, 03 Decembrie 2009
Stire din Sport : Pe "calea sabiei"
Pagina a fost generata in 0.625 secunde