Un fost campion balcanic de yachting țintește la vârf

Alexandru Micu vrea o funcție în federație

1105
La Federația Română de Yachting, este nevoie de o infuzie de sânge proaspăt. Pe holurile forului de la București, bate vântul schimbării. Conducerea FRY va fi preluată de o nouă echipă, în care sperăm să se regăsească și mai mulți constănțeni.

Vineri, 30 ianuarie, va avea loc adunarea generală de alegeri a Federației Române de Yachting, la eveniment fiind așteptați să participe reprezentanții celor 17 cluburi de profil din România, care dețin certificatul de identitate sportivă.
Pentru un loc în Biroul federal, vor candida mai mulți specialiști constănțeni, printre aceștia aflându-se multiplul campion național și balcanic Alexandru Micu, din partea Clubului Sportiv Universitar Neptun, Dumitru Micu, directorul Școlii nr. 27, Dan Zaharia, președintele Asociației Județene de Yachting, Constantin Marloi (CS Marina), Laurențiu Boicenco sau Constantin Vlădescu (ambii CS Electrica).
Funcția de președinte este râvnită de doi foști sportivi de performanță, ambii din București: Mihai Butcaru Gherase și Mircea Mugescu, acesta din urmă fiind șeful Yacht Clubului "Mircea".
"Indiferent cine va trece în fruntea federației, va fi o schimbare în bine. Vechea conducere nu ne-a ajutat cu nimic, mai rău ne-a încurcat. Lăsăm trecutul în urmă, de acum ne punem speranțe că vor veni vremuri mai bune și pentru yach-ting. Marea noastră dorință este să putem participa la competițiile internaționale. Avem invitații nu numai din Europa, ci și din Canada, Japonia sau Australia. Bani ne mai trebuie, pentru plata biletelor de avion și a chiriei ambarcațiunilor. Este o satisfacție enormă, să concurezi cu bărcile gazdelor și să mai și câștigi, așa cum s-a întâmplat, anul trecut, în Bulgaria", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Dumitru Micu.
La reuniunea de vineri, se vor supune aprobării datele calendarului competițional - intern și internațional - pe 2009, unul dintre concursurile care merită o atenție sporită fiind tradiționalul Trofeu Internațional Tomis, planificat, în mod obișnuit, în vară, la Constanța sau Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7883 secunde