Interviu "Cuget Liber"

Alexandru Mățel: "Vom arăta mult mai bine la Campionatul European"

380
Alexandru Mățel:

Articole de la același autor

Naționala de fotbal a României întâlnește duminică, de la ora 21.45, pe stadionul Cluj Arena, campioana europenă en-titre Spania, în cel de-al doilea meci amical programat în această lună, după victoria de miercuri, scor 1-0, contra Lituaniei.


Pentru această acțiune, selecționerul Anghel Iordănescu a convocat 25 de jucători, printre care și jucătorul născut în Constanța, Alexandru Mățel. Aflat la Cluj cu naționala, actualul jucător al croaților de la Dinamo Zagreb a avut amabilitatea de a răspunde la câteva întrebări pentru cititorii "Cuget Liber". 


- O partidă cu Spania nu are cum să te lase indiferent. Cum te simți în fața unui asemenea meci? 
- Mă simt foarte bine și sunt încrezător că vom face un meci foarte bun împotriva naționalei Spaniei, este un adversar putenic, dar am încredere în echipa noas-tră.


- Tricolorii au învins miercuri, la Giurgiu, naționala Lituaniei, însă au fost și voci care au catalogat drept dezamăgitoare prestația Româ-niei. Vă afectează aceste critici? 
- Nu ne afectează criticile celor din jur. Ca fotbalist trebuie să știi să le accepți, fiindcă ele te fac mai puternic, te motivează să progresezi. Cel mai important lucru este să ne concen-trăm pe partida contra Spaniei. Trebuie să obținem un rezultat bun duminică seară pentru moralul nostru. Lumea își dorește foarte multe din partea noastră, e normal, și noi ne dorim la fel, dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas, deoarece contra Lituaniei 
au fost folosiți mulți jucători noi în primul 11.


- Mai este foarte puțin până la Euro. A început să se simtă pre-siunea Campionatului European sau este o stare de relaxare în sânul echipei? 
- Nu cred că este vorba de rela-xare. Când vii la echipa națională trebuie să dai totul. Mai este foarte puțin până la Euro, este normal să ne gândim, însă suntem conștienți că aceste partide amicale sunt foarte importante, pentru a ne suda ca echipă. Cu siguranță vom arăta mult mai bine la Campionatul European.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Martie 2016
Stire din Sport : Jucăm pentru Maria Rebeca!
Pagina a fost generata in 1.161 secunde