Trei handbalişti de la HCDS, în vizorul selecţionerului Rareş Fortuneanu

Alexandru Andrei: „Antrenorul ne-a spus că noi suntem viitorul echipei naționale”

257
Alexandru Andrei: „Antrenorul ne-a spus că noi suntem viitorul echipei naționale” - alexandru-1609787599.jpg

Articole de la același autor

Tinerii handbalişti Daniel Vasile, Alexandru Andrei și Gabriel Ilie, de la HC Dobrogea Sud, au participat cu echipa națională de seniori la stagiul de pregătire din București. O acțiune menită să evalueze potențialul celor mai tineri jucători români cu perspective de a evolua în prima reprezentativă.



Selecționerul Rareș Fortuneanu a convocat 18 jucători. Printre aceștia, s-au aflat și handbaliști din Liga Naţională care au făcut deja pasul la echipa mare, unii dintre ei, precum Căbuț, Botea, Buzle sau Dumitriu, jucând chiar în această toamnă, în preliminariile EURO 2022. Dacă Daniel Vasile a făcut și el parte din lotul tricolor la meciurile cu Suedia și Muntenegru, pentru Alexandru Andrei și Gabriel Ilie convocarea la echipa națională de seniori este o premieră. Și totodată un motiv de mândrie!


„Antrenorul ne-a spus că noi suntem viitorul echipei naționale. Voia să ne vadă la ce nivel suntem. Ne-am antrenat bine, am dat teste fizice și urmăm un program de pregătire după cantonament. Suntem în vizorul lui pentru viitor.


Este prima acțiune pentru mine la seniori. Am jucat până acum la cadeți, juniori și tineret pentru România. Sper să revin și să demonstrez că merit să fac parte din lot. Este un vis să joci în tricoul echipei naționale”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Alexandru Andrei.


În vârstă de 22 de ani, Alexandru Andrei evoluează pe postul de extremă stânga şi are la activ două turnee finale europene cu reprezentativele de juniori și tineret, iar în ultimele două sezoane, a jucat constant pentru HC Dobrogea Sud în Liga Națională.


Antrenamente la intensitate maximă




Pentru Gabriel Ilie (centru, inter stânga, 21 de ani), evoluțiile bune reușite în acest sezon pentru HC Dobrogea Sud pot fi rampa de lansare spre naționala mare, după ce a cochetat în trecut cu loturile reprezentative de juniori și tineret.
„Antrenamentele au fost foarte intense, exact ce ne trebuia nouă, tinerilor. Am primit un program de pregătire pentru viitor, să ne putem continua creșterea.



Selecţionerul ne-a spus că noi vom fi următoarea generație a echipei naționale și trebuie să ne familiarizăm cu sistemele de joc. A vrut să ne vadă și ne va monitoriza și la următoarele acțiuni. Sunt fericit că am ajuns să mă antrenez la cel mai înalt nivel și sper să o țin tot așa.


Îmi doresc să am prestații tot mai bune la Constanța și să câștigăm toate meciurile”, a declarat, la rândul său, Gabriel Ilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4047 secunde