Alexandra Condruț și Cristina Roșioru, mândria echipei LPS "Nicolae Rotaru"

553
Alexandra Condruț și Cristina Roșioru, mândria echipei LPS

Articole de la același autor

Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța este renumit pentru salba de medalii pe care elevii le câștigă la competițiile la care aceștia participă, iar secția de lupte este una dintre cele mai titrate.

Maestrul Ioan Giuglea se ocupă zilnic de luptătorii săi și îi pregătește pentru campionatele naționale, balcanice sau chiar europene.

Una dintre cele mai de perspectivă luptătoare de la LPS "Nicolae Rotaru" este Alexandra Condruț, o sportivă care pune foarte mult suflet atunci când pășește pe saltea. În vârstă de 18 ani, Alexandra este născută în Mangalia, iar în prezent locuiește în comuna 23 August. A fost descoperită de antrenorul Gigi Ciupercă, cel care a introdus-o într-o lume superbă a luptelor, în care Alexandra se simte ca peștele în apă. A ajuns apoi la LPS "Nicolae Rotaru", acolo unde a început colaborarea cu maestrul Ioan Giuglea.



Alexandra Condruț a avut parte de un an 2019 foarte bun. Sportiva de la malul mării a urcat de mai multe ori pe podium, însă cea mai importantă performanță din cariera sa este titlul de campioană națională la juniori, cucerit anul trecut.
Alexandra se mai mândrește cu un titlu de vicecampioană și o medalie de bronz, la două competiții naționale. Visul său este acela de a urca pe podium la un Campionat European sau Campionat Mondial. Maestrul Giuglea are încredere că acest obiectiv este posibil și știe că Alexandra Condruț este capabilă de această performanță.

"A fost cel mai bun an al meu. Până acum, nu am reușit mari performanțe, însă anul acesta am devenit campioană națională. Pe lângă această performanță, am mai reușit să cuceresc o medalie de argint și una de bronz la două competiții naționale. Îi mulțumesc antrenorului care m-a descoperit, Gigi Ciupercă, dar și maestrului Ioan Giuglea, cel cu care lucrez în prezent", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandra Condruț.

XXX

O altă sportivă de succes a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" este Cristina Roșioru.

În vârstă de doar 16 ani, Cristina este născută în comuna Tuzla, dar locuiește în prezent în Constanța. A cucerit, în 2019, titlul de campioană balcanică la lupte libere, după ce a învins în finală o sportivă din Turcia, cu scorul de 12-0.

Maria Cristina Roșioru face lupte libere de doar patru ani și a obținut numeroase trofee și medalii.



Se antrenează cu lotul olimpic al României, iar pentru aceste Jocuri Balcanice, s-a pregătit și în Turcia, cu lotul "Semilunii", timp de șase luni, acolo unde se cunoaște foarte bine că sunt condiții excelente pentru antrenament.
Cristina Roșioru a obținut titlul de campioană națională de șapte ori, a fost medaliată la Campionatele Balcanice de la Skopje, Macedonia, unde a participat împreună cu lotul olimpic al României.

La cinci ani, Cristina a descoperit judoul, fiind înscrisă la antrenamente la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța. De atunci, a cucerit podium după podium, medalie după medalie, trofeu după trofeu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.522 secunde